Home / Διατροφή / Καφές το πρωί; Καλύτερα όχι
Καφές το πρωί; Καλύτερα όχι

Καφές το πρωί; Καλύτερα όχι

Μπορεί το πρώτο πράγμα που ζητάει το μυαλό σας όταν ξυπνάτε είναι μια κούπα δυνατός καφές, εντούτοις ο οργανισμός σας έχει… άλλες ανάγκες. Οι ειδικοί συνιστούν αμέσως μόλις ξυπνάμε να πίνουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, σημειώνοντας πως αν και γενικότερα μέσα στην ημέρα δεν θα πρέπει να παραλείπουμε να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο, τα οφέλη από αυτό το πρωινή συνήθεια είναι πολύ σημαντικά.

Όπως σημειώνουν, ο οργανισμός μας κατά τα διάρκεια του βραδινού ύπνου έχει αφυδατωθεί, οπότε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσουμε θέτει ξανά σε “ετοιμότητα” όλα τα βασικά μας όργανα. Διαφορετικά το σώμα μας θα συνεχίσει να είναι αφυδατωμένο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια.

Ειδικότερα:

  1. Βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου: καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό.
  2. Βοηθά στην καλύτερη πέψη των τροφών: Αν πιείτε νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μειώνετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και να ανακουφίσετε τυχόν συμπτώματα καούρας.
  3. Κάνει καλό στην εμφάνιση του δέρματος, απομακρύνοντας τις τοξίνες.
  4. Προσφέρει ενέργεια: για να μετακινήσετε τους μύες σας χρειάζεστε νερό. Το νερό βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στους μεταβολικά ενεργούς ιστούς, όπως αυτούς των μυών.

Και μια ακόμη συμβουλή:
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι. Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι φροντίζει ώστε ο οργανισμός μας να έχει σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα μας. Θεωρείται τέλος πως το χλιαρό νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Το ρόφημα που προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση

Το ρόφημα που προκαλεί μεγαλύτερη εφίδρωση

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα του καλοκαιριού για πολλούς ανθρώπους είναι η έντονη εφίδρωση. Σημαντικό …