Home / Διατροφή / 3 λόγοι για να πιείτε μια μπύρα στην υγειά σας
3 λόγοι για να πιείτε μια μπύρα στην υγειά σας

3 λόγοι για να πιείτε μια μπύρα στην υγειά σας

Γνωρίζετε ότι το κρασί, και μάλιστα το κόκκινο, είναι ωφέλιμο για την υγεία της καρδιάς σας, η επιστημονική κοινότητα όμως έχει αρχίσει εδώ και καιρό να εξετάζει τα οφέλη της μπύρας και απ’ ότι βλέπουμε υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της!

Μπύρα για πιο γερό σκελετό

Η με μέτρο κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύει την υγεία των οστών χάρη στην υψηλή της περιεκτικότητα σε πυρίτιο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition αναφέρεται ότι το πυρίτιο διεγείρει τα κύτταρα που δημιουργούν τα οστά ενώ η επίδραση του αλκοόλ στα οιστρογόνα έχει μια προστατευτική δράση, αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης Katherine Tucker, PhD, καθηγήτρια διατροφικής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθέστερν στη Βοστόνη.

Μπύρα για πιο υγιή νεφρά

Μελέτη που μας έρχεται αυτή τη φορά από τη Φινλανδία βρήκε πως οι άντρες που έπιναν μπύρα είχαν 40% χαμηλότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πέτρες στα νεφρά συγκριτικά με εκείνους που προτιμούσαν άλλα είδη αλκοολούχων ποτών. Το όφελος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συνδέεται με τη μεγάλη περιεκτικότητα της μπύρας σε νερό, καθώς η αφυδάτωση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας πετρών στα νεφρά. Επιπλέον, ο λυκίσκος που περιέχει η μπύρα και που της δίνει τη χαρακτηριστική πικρή γεύση συμβάλει κι αυτός στην αποτροπή του σχηματισμού λίθων στα νεφρά καθυστερώντας την απελευθέρωση ασβεστίου από τα οστά.

Μπύρα για να λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος 

Μελέτη που διαβάσαμε στην έγκριτη επιθεώρηση New England Journal of Medicine αναφέρει πως παρότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, η μέτρια κατανάλωση προφυλάσσει τον εγκέφαλο – τουλάχιστον στις γυναίκες. Στη συγκεκριμένη μελέτη αναλύθηκαν οι συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ σε περίπου 1.000 γυναίκες για περισσότερα από 15 χρόνια και βρέθηκε πως εκείνες που έπιναν μία μπύρα τη μέρα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο μείωσης της εγκεφαλικής τους λειτουργίας συγκριτικά με εκείνες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Η μπύρα κάνει καλό -Τα 8 οφέλη της στην υγεία [λίστα]

Η μπύρα κάνει καλό -Τα 8 οφέλη της στην υγεία [λίστα]

Μπορεί η μπύρα να μην συγκαταλέγεται στα υγιεινά τρόφιμα, ωστόσο μπορεί να βελτιώσει πολλές πλευρές …