Home / Διατροφή / Απλές καθημερινές συμβουλές για την υγεία
Απλές καθημερινές συμβουλές για την υγεία

Απλές καθημερινές συμβουλές για την υγεία

Δώστε στα φυσικά προϊόντα μια ευκαιρία!

Για κιρσούς, δοκιμάστε έλαιο από κάστανο, ένα φυτικό εκχύλισμα που έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι ενισχύει τις φλέβες και μειώνει το πρήξιμο. Το βότανο είναι επίσης διαθέσιμο σε τοπικές κρέμες, αν και δεν υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία για αυτές.

Απολαύστε το τζίντζερ

Τα έλαια τζίντζερ έχουν γίνει γνωστά ως ένα χρήσιμο εργαλείο στην βοτανική θεραπεία για την ρινική συμφόρηση. Χύστε 2 φλιτζάνια βραστό νερό πάνω από ένα κομμάτι τριών εκατοστών από φλούδα ή τριμμένο τζίντζερ και ανακατέψτε και αφήστε το για 10 λεπτά. Προσθέστε μια πρέζα ή δύο από πιπέρι καγιέν στο νερό και πιείτε όσο χρειάζεται.

Πάρτε ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια

Έχετε μείνει από ενέργεια; Αν και μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν είστε κουρασμένοι, η άσκηση – ακόμα και ένα γρήγορο περπάτημα – μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι ένας υπνάκος ή ένα φλιτζάνι του καφέ στην καταπολέμηση της κόπωσης.

Μυρίστε λίγο Δενδρολίβανο

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, μια μυρουδιά από αυτό το αρωματικό βότανο μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση και βελτιώνει τη μνήμη. Για να μείνετε σε εγρήγορση, δοκιμάστε να μυρίσετε λίγο φρέσκο ​​δεντρολίβανο ή αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου πριν από ένα τεστ ή μια συνάντηση.

Ξεχάστε τη ζάχαρη

Για να καταπολεμήσετε την λιγούρα για ζάχαρη, ακολουθήστε μια κινεζική ιατρική προσέγγιση, τρώτε τροφές όπως αντίδια, ραντίτσιο, μαγειρεμένα λαχανικά και ελιές.

Ψάρια για όλους

Εάν πάσχετε από ξηροφθαλμία, αυξήστε την κατανάλωση θαλασσινών. Ο Σολομός, οι σαρδέλες, και το σκουμπρί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να παράγει μεταξύ άλλων και δάκρυα. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες αυτών των ουσιών είναι λιγότερο πιθανό να έχουν ξηροφθαλμία

Ισχυρό προβιοτικό

Για να κρατήσετε τις κολπικές μολύνσεις, μακριά αρχίστε τις βιταμίνες και συμπληρώστε με τα προβιοτικά τα «καλά» ή «φιλικά» βακτήρια που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας. Τρόφιμα όπως λάχανο τουρσί, κεφίρ, καθώς και γιαούρτι περιέχουν επίσης αυτά τα βακτήρια.

Γνωρίστε το μύρτιλλο

Οι μελέτες δίνουν αντιφατικά αποτελέσματα, αλλά μερικοί έχουν βρει ότι το μύρτιλλο, ένας συγγενής του βατόμουρου, μπορεί να βελτιώσει τη νυχτερινή όραση. Κατά τη διάρκεια του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, οι πιλότοι μαχητικών ανέφεραν καλύτερη νυχτερινή όραση μετά την κατανάλωση μαρμελάδας μύρτιλλο. Πάρτε 25 έως 50 χιλιοστόγραμμα εκχύλισμα μύρτιλλου και θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα εντός των πρώτων λίγων ωρών.

Μπανάνα φιλική για την καρδιά σας

Άνθρωποι των οποίων οι δίαιτες είναι πλούσιες σε κάλιο μπορεί να είναι λιγότερο επιρρεπείς σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Εκτός από τη μείωση του νατρίου και λαμβάνοντας άλλα μέτρα για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή, τρώνε κάλιο. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι οι μπανάνες, το πεπόνι, και τα πορτοκάλια

Αγαπήστε τη Λεβάντα

Για να αποφορτηστείται από την πίεση της ημέρας και να προετοιμαστείτε για το κρεβάτι, απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο εμπλουτισμένο με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας. Παίξτε χαλαρωτική μουσική ενώ κάνετε μπάνιο για να χαλαρώσετε περαιτέρω.

Πάρτε κρέμα με καψαϊκίνη

Για τον πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις, εφαρμόστε μια κρέμα ή αλοιφή που περιέχει καψαϊκίνη, (είναι μια ουσία που περιέχεται στις κόκκινες πιπεριές chili peppers), δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Η θερμότητα από τις πιπεριές έχει δείξει ότι βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου

Κάντε ένα μασάζ

Ορισμένα σημεία έντασης στο μυοσκελετικό ιστό – μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη. Ρωτήστε έναν μασέρ που ειδικεύεται σε νευρομυϊκή θεραπεία για να επικεντρωθεί σε αυτά τα σημεία κατά τη διάρκεια ενός μασάζ. Η διαφορά και η ανακούφιση θα σας ξαφνιάσουν.

Φάτε σκόρδο

Προσθέτοντας ωμό ή ελαφρώς μαγειρεμένο σκόρδο και κρεμμύδια στα γεύματα σας μπορεί να σας βοηθήσει και να σας κρατήσει υγιείς αυτό το χειμώνα. Και οι δύο τροφές φαίνεται να έχουν αντι-ιική και αντιβακτηριδιακή ιδιότητα και πιστεύεται ότι ενισχύουν την ανοσία

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Η μόρφωση κάνει καλό και στην υγεία

Η μόρφωση κάνει καλό και στην υγεία

Η μόρφωση και γενικότερα οι σπουδές κάνουν καλό και στην υγεία. Συγκεκριμένα Βρετανοί και Ελβετοί …