Home / Ειδήσεις / Εξελίξεις στην Υγεία / Βρετανοί γιατροί θεραπεύουν καούρες και παλινδρόμηση
Βρετανοί γιατροί θεραπεύουν καούρες και παλινδρόμηση

Βρετανοί γιατροί θεραπεύουν καούρες και παλινδρόμηση

Περίπου το 10 – 20% των ανθρώπων στον δυτικό κόσμο έχουν σοβαρά προβλήματα με καούρες, λόγω γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η αιτία είναι, η πλούσια σε λιπαρά διατροφή, η άνοδος των δεικτών παχυσαρκίας και η αύξηση στην κατανάλωση αλκοόλ.

Τα προβλήματα αυτά εντοπίζονται κυρίως σε άτομα ηλικίας 60 έως 70 ετών.

Μια νέα συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης της καούρας, σε σχέση με τις αντιόξινες φαρμακευτικές αγωγές. Πρόκειται για ένα βραχιόλι που είναι φτιαγμένο από σφαιρίδια τιτανίου και βοηθάει στην λειτουργία του κατώτερου οισοφαγικού σφιγκτήρα, του οποίου η αδυναμία προκαλεί την χρόνια παλινδρόμηση.

Το βραχιόλι εμφυτεύεται στη βάση του οισοφάγου. Ο δακτύλιος ενισχύει τον αδύναμο μυ να παραμένει κλειστός. Είναι όμως ευλύγιστος και αφήνει την τροφή να περάσει, όταν κάποιος καταπίνει. Η δυσκολία κατάποσης είναι μια παρενέργεια του βραχιολιού, που βελτιώνεται όμως σταδιακά.

Ο χειρούργος Τζον Λίφαμ μαζί με άλλους γιατρούς χρησιμοποίησαν αυτή τη συσκευή σε 100 ασθενείς και δημοσίευσαν μια μελέτη στην Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία μετά τη χρήση του βραχιολιού, υπήρχαν θεαματικά αποτελέσματα.

Οι γιατροί εμφυτεύουν το βραχιόλι σε λιγότερο από μια ώρα, ενώ η εισαγωγή του γίνεται λαπαρασκοπικά από την κοιλιά. Είναι μια μικρής κλίμακας εγχείριση και οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους, την ίδια μέρα.

Η συσκευή και η τοποθέτησή της εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ήδη και ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας έχει δώσει την έγκρισή του.

 

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …