Home / Διατροφή / Χυμός ρόδι + 3 χουρμάδες τη μέρα προλαμβάνουν το έμφραγμα!
Χυμός ρόδι + 3 χουρμάδες τη μέρα προλαμβάνουν το έμφραγμα!

Χυμός ρόδι + 3 χουρμάδες τη μέρα προλαμβάνουν το έμφραγμα!

Χυμός ρόδι και 3 χουρμάδες με το κουκούτσι: αυτά χρειάζεσαι για να διατηρήσεις την υγεία της καρδιάς σου.

Αναρωτιέσαι ποιό είναι το μυστικό για υγιή καρδιά; Φυσικά εκτός από το να μην σου πικράνει κάποιος την καρδιά, μπορείς να ενισχύσεις την υγεία της με δύο σούπερ όπλα: χυμός ρόδι και 3 χουρμάδες με το κουκούτσι!

Αυτός ο συνδυασμός των κουκουτσιών, των χουρμάδων και του ροδιού (125 ml), μπορεί να μας προφυλάξει κόντρα στο έμφραγμα και τις καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ιδανικά, μπορείς να πολτοποιήσεις τα κουκούτσια αλλά και χωρίς αυτά, ο συνδυασμός χουρμά- ροδιού πάλι κάνει δουλειά.

 

Το ρόδι και οι χουρμάδες περιέχουν όπως φαίνεται αντιοξειδωτικά που μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός της καρδιάς και των αρτηριών αφού είναι η κύρια αιτία των καρδιακών προσβολών.

Με τον όρο αθηροσκλήρωση, οι ειδικοί περιγράφουν τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά από την καρδιά στο υπόλοιπο σώμα. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία ονομάζονται αρτηρίες. Η αθηροσκλήρωση αφορά τόσο στην πάχυνση όσο και στην ακαμψία των αρτηριών και μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη ροή αίματος προς τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

 

Η αθηροσκλήρωση είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης λιπαρών, χοληστερίνης και άλλων ουσιών μέσα και επάνω στα τοιχώματα των αρτηριών. Οι ουσίες αυτές σχηματίζουν στις αρτηρίες πλάκες που μπορεί να εμποδίσουν τη φυσιολογική ροή του αίματος, προκαλώντας ακόμα και έμφραγμα.

Οι ερευνητές κατέληξαν πως οι άνθρωποι με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων αλλά και οι υπόλοιποι υγιείς, μπορούν να ωφεληθούν από τον συνδυασμό χουρμάδων και ροδιού καθημερινά.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια των οποίων η χοληστερόλη ήταν υψηλή και ανακάλυψαν πως ο τριπλός άνωθι συνδυασμός παρείχε έξτρα προστασία ειδικά από την αθηροσκλήρωση.

Χουρμάδες + κουκούτσια + χυμός ρόδι φαίνεται να μειώνει το οξειδωτικό στρες στα αρτηριακά τοιχώματα, κατά ποσοστό 33% και ταυτόχρονα να μειώσει την κακή χοληστερόλη κατά 28%.

Ο ερευνητής, Michael Aviram, του Ινστιτούτου τεχνολογίας στο Ισραήλ εξήγησε πως πριν από το πείραμα είχαν προσμετρηθεί τα οφέλη κάθε τροφής ξεχωριστά τόσο στο χουρμά όσο και στο ρόδι.

Ο χυμός ρόδι είναι πλούσιος στα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλες τα οποία έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν την καταστροφή των κυττάρων στα τοιχώματα των αρτηριών.

Οι χουρμάδες είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν τα κύτταρα των αρτηριών να ξεφορτωθούν την κακή χοληστερόλη.

 

Ταυτόχρονα, τα ρόδια, είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά στοιχεία όπως τη βιταμίνη C, βιταμίνη K, φυλλικό οξύ και πολλά ακόμα. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως η κατανάλωση χυμού ροδιού στην εγκυμοσύνη, προλαμβάνει τις εγκεφαλικές βλάβες στα βρέφη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως.Τουλάχιστον 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2012 από κάποιο πρόβλημα καρδιάς, δηλαδή το 31% παγκοσμίως.

 

 

 

Πηγή: shape.gr

Διαβάστε επίσης

Η αλήθεια πίσω από τα superfoods

Η αλήθεια πίσω από τα superfoods

Superfoods ή διαφορετικά “υπερτροφές” που υπόσχονται θαύματα για την υγεία μας: γνωστά και παραδοσιακά, όπως …