Home / Διατροφή / Η καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται
Η καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται

Η καλή ημέρα…από το καλό πρωινό φαίνεται

Τα φαγητά που τρώτε είναι τα καύσιμα που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος σας. Όταν κοιμάστε, το σώμα σας συνεχίζει να χρησιμοποιεί ό,τι καταναλώσατε στο δείπνο χτες το βράδυ για να συνεχίσει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου που χρειάζεστε. Έτσι, όταν ξυπνάτε το πρωί, θα πρέπει να εφοδιάζεστε με νέα καύσιμα με το πρωινό. Αν το παραλείψετε θα αισθανθείτε υποτονικοί και κουρασμένοι από το πρωί.

Απαραίτητο είναι ένα πρωινό που να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχο γάλα για πρωτεΐνες, και υγιεινά λίπη. Μπορεί να περιλαμβάνει πλιγούρι βρώμης με πρωτεΐνη σε σκόνη και ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρου, ένα smoothie με φρούτα, σκόνη πρωτεΐνης, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και βούτυρο αμυγδάλου. Σε εναλλακτική περίπτωση αυγά με δύο φέτες του τοστ ολικής άλεσης και χαμηλό σε λιπαρά ελληνικό γιαούρτι.

Ζείτε για το πρόχειρο φαγητό;

Τα τρόφιμα γεμάτα με ζάχαρη και απλούς υδατάνθρακες (όπως αυτά που θα βρείτε σε ένα κατεψυγμένο έτοιμο γεύμα ή από σουβλατζίδικο) καταλαμβάνουν υψηλή θέση για το γλυκαιμικό δείκτη (GI), (ένας δείκτης του πόσο γρήγορα οι υδατάνθρακες αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος). Τα απότομα ανεβάσματα στην ποσότητα του σακχάρου στο αίμα, ειδικά ακολουθείται από απότομη πτώση, μπορεί να προκαλέσει ξαφνική κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κρατήστε το σάκχαρο στο αίμα σταθερό, έχοντας μία μπάρα πρωτεΐνης και δημητριακά ολικής αλέσεως μαζί με κάθε σας γεύμα. Καλές επιλογές περιλαμβάνουν κοτόπουλο (ψημένο, όχι τηγανητό) και καστανό ρύζι, σολομό και γλυκοπατάτα, ή σαλάτα με κοτόπουλο και φρούτα.

Μήπως έχετε πρόβλημα να λέτε «όχι»;

Αν προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες, συχνά αυτό γίνεται βάρος της ενέργειας σας και την ευτυχία σας. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, αφού η έλλειψη ενέργειας μπορεί να σας χτυπήσει και στην ψυχολογία, κάνοντάς σας αγανακτισμένους και οργισμένους με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, είτε πρόκειται για τον προπονητή του παιδιού σας που σας ζητά να ψήσετε τα κουλουράκια για την ομάδα ποδοσφαίρου ή το αφεντικό σας που σας παίρνει τηλέφωνο να δει αν μπορείτε να δουλέψετε το Σάββατο, δεν χρειάζεται να λέτε πάντα ναι. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να λέει «όχι» και μάλιστα να το λέτε δυνατά και αποφασιστικά. Ξεκλειδώστε την δύναμη της συναισθηματικής νοημοσύνης για να χάσετε βάρος και δοκιμάστε το μόνοι στο αυτοκίνητό σας.

Έχετε ένα ακατάστατο γραφείο

Ένα ακατάστατο γραφείο, σας εξαντλεί ψυχικά και σωματικά, περιορίζοντας την ικανότητά σας να συγκεντρωθείτε και περιορίζει την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται πληροφορίες, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Princeton. Εάν το γραφείο σας χρειάζεται σημαντική αναδιοργάνωση και συμμάζεμα, μην τρομάζετε, κάντε το βήμα βήμα, με πρόγραμμα. Ξεκινήστε με την τακτοποίηση όποιου αντικειμένου μπορείτε να δείτε, στη συνέχεια προχωρήστε μέσα στο γραφείο και τα ντουλάπια σας, ένα βήμα την φορά, συρτάρι συρτάρι.

Εργάζεστε ακόμα και στις διακοπές

Η πλήρης αποσύνδεση από τον επαγγελματικό σας κόσμο επιτρέπει στον εαυτό σας να χαλαρώσετε, επιτρέπει στο μυαλό και το σώμα σας να ανανεωθούν και να επιστρέψετε στο γραφείο ισχυρότεροι. Όταν πραγματικά κάνετε διακοπές, θα γίνετε πιο δημιουργικοί, πιο παραγωγικοί και πιο αποτελεσματικοί, όταν επιστρέψετε.

Πίνετε ένα-δύο ποτά πριν ξαπλώσετε το βράδυ

Ένα ποτό ακούγεται σαν ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε πριν κοιμηθείτε, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί εύκολα να λειτουργεί εναντίον σας. Το αλκοόλ καταβάλλει αρχικά το κεντρικό νευρικό σύστημα, έχοντας μία ηρεμιστική επίδραση, αλλά τελικά σαμποτάρει τη διατήρηση του ύπνου. Δημιουργεί μια παρενέργεια όταν μεταβολίζεται, η οποία δημιουργεί μια απότομη αύξηση αδρεναλίνης στον οργανισμό σας. Αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο πιθανό να ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας, αφού έχετε πιει.

Ελέγχετε τα e-mails σας στο κρεβάτι 

Το δυνατό φως της ταμπλέτας σας, των κινητών ή η φωτιζόμενη οθόνη του υπολογιστή σας μπορεί να σας βγάλει από τον φυσικό κιρκάδιο ρυθμό του σώματός σας με την καταστολή της μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση των κύκλων ύπνου και εγρήγορσης. Η Ευαισθησία στην ψηφιακή λάμψη της τεχνολογίας και η επίδραση που έχει, μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια καλή ιδέα για να αποφευχθεί η χρήση των γκάτζετ σας, μία έως δύο ώρες πριν τον ύπνο. Να αποφύγετε τον έλεγχο των συσκευών σας αφού το κεφάλι σας ακουμπήσει το μαξιλάρι. Στη συνέχεια, κρατήστε το τουλάχιστον 14 εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σας για να μειώσετε τον κίνδυνο παρεμβολών ύπνου. Το καλύτερο για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι το σκοτάδι και η ησυχία.

 

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν χυμό πορτοκαλιού στα παιδιά τους για πρωινό

Ερευνα: Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν χυμό πορτοκαλιού στα παιδιά τους για πρωινό

Ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να το …