Home / Υγεία / 4 τροφές για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας!
4 τροφές για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας!

4 τροφές για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας!

Όλο το χρόνο μας απασχολεί το σώμα μας, αλλά ειδικά τώρα που θα βρισκόμαστε συνέχεια στις παραλίες, ψάχνουμε τρόπο για να χάσουμε το περιττό βάρος και να «κάψουμε» σταθερά το λίπος.
Βέβαια, όλες μας γνωρίζουμε ότι την τελευταία στιγμή δεν μπορούν να γίνουν θαύματα και γι’ αυτό συνήθως παραιτούμαστε. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, θα σας αποκαλύψουμε ποια τρόφιμα βοηθούν διαπιστωμένα στην απώλεια βάρους.
Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά που θα πρέπει να εντάξετε στη δίαιτά σας, ώστε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας!

 

Χυμός λεμονιού


Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί είναι εκπληκτικό για την καλή πέψη και βοηθάει τρομερά το σώμα σας, καθώς είναι λιποδιαλυτικό ρόφημα.
Επίσης, αν καταναλώσετε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, λίγο πριν ή ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, μπορείτε να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας για να μην εκτοξευθεί ψηλά με κάποιο συγκεκριμένο φαγητό.

 

Κανέλα


Αυτό το υπέροχο μπαχαρικό με την έντονη μυρωδιά και γεύση, βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος, αλλά και στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης. Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

 

Πιπέρι Καγιέν


Το συγκεκριμένο είδος πιπεριού μπορεί να βοηθήσει να «κάψετε» περισσότερες θερμίδες, αλλά και να περιορίσει ταυτόχρονα την πείνα σας. Φυσικά, το ίδιο αποτελεσματικές είναι και οι κόκκινες καυτερές πιπεριές, τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

 

Λάδι καρύδας και γάλα καρύδας


Τόσο το λάδι όσο και το γάλα καρύδας είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιιικές ιδιότητες, οι οποίες τα κάνουν ιδανικά για να κρατήσετε τη σωστή ισορροπία των καλών βακτηρίων στο έντερό σας.

Πηγή: ediva.gr

 

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις καλοκαιρινές τροφές που ξεφουσκώνουν

Τέσσερις καλοκαιρινές τροφές που ξεφουσκώνουν

Μια από τις καταστάσεις που εμφανίζονται στον οργανισμό πιο συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι …