Categories: Ειδήσεις

Νεφρική ανεπάρκεια λόγω υπερκατανάλωσης τσαγιού

Ένα πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό καταγράφηκε στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, καθώς ένας 56χρονος άνδρας υπέστη σοβαρές βλάβες στα νεφρά του λόγω υπερκατανάλωσης τσαγιού.

Σύμφωνα με την έκθεση των γιατρών, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, ο άνδρας φέρεται να εκδήλωσε νεφρική ανεπάρκεια ως αποτέλεσμα της τεράστιας ποσότητας παγωμένου μαύρου τσαγιού που κατανάλωνε σε καθημερινή βάση.

Ο άνδρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο τον περασμένο Μάιο, καθώς είχε εκδηλώσει αδυναμία, έντονη κόπωση, ναυτία και γενικευμένους πόνους στο σώμα, μας μεταφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Οι γιατροί είχαν ήδη αποκλείσει άλλες πιθανές αιτίες των συμπτωμάτων όταν ο 56χρονος τους ενημέρωσε ότι κατανάλωνε σε καθημερινή βάση περίπου μισό λίτρο παγωμένο μαύρο τσάι.

Το μαύρο τσάι περιέχει οξαλικές ενώσεις –σύνθετες χημικές ουσίες που βρίσκονται επίσης στους ξηρούς καρπούς, το πίτουρο του σίτου και τη σοκολάτα– και μπορεί να συμβάλουν στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και στην εκδήλωση νεφρικής ανεπάρκειας εάν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Ο 56χρονος υποβάλλεται πλέον σε συστηματική αιμοκάθαρση και πιθανώς θα συνεχίσει να κάνει αιμοκάθαρση για την υπόλοιπο ζωή του.

 

Πηγή: onmed.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies