Categories: Δέρμα

Η σχέση της ηλιοθεραπείας με τις καρδιακές ασθένειες

Πού μπορεί να κάνει καλό, πάντα με μέτρο όμως…

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, ειδικά όταν κανείς δε φορά αντιηλιακό και κάθεται με τις ώρες στον ήλιο.

Ερευνητές υποστηρίζουν, ότι η ηλιοθεραπεία -πάντα με μέτρο- κάνει καλό στην υγεία και μάλιστα μπορεί να προλάβει τις καρδιακές ασθένειες.

Σύμφωνα με έρευνα ιταλών επιστημόνων, οι καρδιαγγειακές ασθένειες είναι πιο σοβαρές σε ασθενείς με έλλειψη βιταμίνης D, η οποία είναι γνωστή ως «η βιταμίνη του ήλιου».

Παρότι οι ειδικοί συστήνουν να μην το παρακάνει κανείς με την έκθεσή του στον ήλιο εξαιτίας του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, τα τελευταία αυτά ευρήματα υποστηρίζουν προηγούμενες μελέτες, οι οποίες ανέφεραν ότι η ηλιοθεραπεία κάνει καλό.

Στη μεγαλύτερη ανάλυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα βρέθηκε, ότι οι 7 στους 10 ασθενθείς που είχαν υποβληθεί σε στεφανιογραφία είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail οι ασθενείς που είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά βιταμίνης D στον οργανισμό τους είχαν δύο φορές περισσότερες φραγμένες αρτηρίες, συγκριτικά με εκείνους που είχαν φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D.

«Τα πρόσφατα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D θα μπορούσε να είναι η αιτία, και όχι συνέπεια της σκλήρυνσης των αρτηριών. Παρότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες, ίσως η αύξηση της φυσικής βιταμίνης D να αποτελεί μέρος της πρόληψης για τις καρδιαγγειακές ασθένειες» ανέφερε η καρδιολόγος Dr Monica Verdoia από το πανεπιστήμιο Eastern Piedmont στη Novara της Ιταλίας.

Η ίδια παρουσίασε την έρευνά της σε συνέδριο του American College of Cardiology στην Ουάσινγκτον. Σε αυτή συμμετείχαν 1.484 ασθενείς.

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies