Categories: Άσκηση

Ποια μορφή καρκίνου καταπολεμά η αερόβια άσκηση

Σημαντική βοήθεια στη μάχη κατά του καρκίνου προσφέρουν οι αεροβικές ασκήσεις στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, άσκηση διάρκειας μισής ώρας την ημέρα μειώνει έως και 20% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι παχύσαρκες γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο (πάνω από 50%) να εμφανίσουν την ασθένεια, σε σχέση με όσους διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία 126.000 γυναικών, οι οποίες είχαν περάσει τη φάση της εμμηνόπαυσης, για διάστημα τριών χρόνων.

Από τα ευρήματά τους διαπίστωσαν, ότι όσες έκαναν τρεις ώρες έντονη γυμναστική την εβδομάδα είχαν 21% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σε σχέση με εκείνες που δεν ασκούνταν καθόλου.

Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους είχαν 55% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα λιποκύτταρα αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό, τα οποία με τη σειρά τους ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων.

Η ερευνητική ομάδα από την Οξφόρδη υποστηρίζει, ότι η άσκηση μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη στην προστασία από τον καρκίνο απ’ ό,τι η πρόληψη έναντι της πρόσληψης βάρους μόνο. Μία εξήγηση για αυτό είναι ότι η εντατική σωματική δραστηριότητα μειώνει περαιτέρω τα επίπεδα των οιστρογόνων στον οργανισμό.

Πηγή: onmed.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies