Home / Ειδήσεις / Εξελίξεις στην Υγεία / 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESODiMESO)
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESODiMESO)

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας (ESODiMESO)

Αγαπητοί φίλοι,

Το να σας μιλάει κάποιος στο χώρο των ιατρικών συνεδρίων με την επισήμανση «για πρώτη φορά» θέλει πολύ κουράγιο. Κι αυτό το έχουμε.

Έτσι λοιπόν σας απευθύνω την πρόσκληση της συμμετοχής σας στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο της ESODiMESO (European Society Of Diabetes Metabolic Syndrome & Obesity). Και σας γνωρίζω ότι για πρώτη φορά θα δείτε ελεύθερη συμμετοχή κοινού σε τόσο υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή διοργάνωση σε τομείς που κυριολεκτικά απασχολούν τα media καθημερινά. Για πρώτη φορά θα αγκαλιάσει η ιατρική κοινότητα τόσο ευρείες κοινωνικές ομάδες σε θέματα που διαδικτυακά ¨καίνε¨ τις μηχανές αναζήτησης.

Προϊόντα καθημερινής χρήσης που στόχο έχουν να βοηθήσουν τον υπέρβαρο ή παχύσαρκο ή διαβητικό ή υπερτασικό ασθενή, καινοτόμες διαιτητικές προτάσεις, σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση με νέες φαρμακευτικές ουσίες που απλουστεύουν τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, ελαχιστοποιούν τις επιπλοκές και μειώνουν τις πιθανότητες εισόδου στον προθάλαμο του μεταβολικού συνδρόμου θα βρίσκονται στη διάθεση ιατρών, φαρμακοποιών, διαιτολόγων, φοιτητών και κοινού για πρώτη φορά.

Θα μιλήσουμε για :

  • Anti –VEGF factors στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • SGLT2 inhibitors, testosterone gel σε μεταβολικό σύνδρομο, νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
  • Nέες θεραπείες σε παχύσαρκους ασθενείς με νεφρική προσβολή η διαβητική νεφροπάθεια
  • αλλά θα υπάρχει και OPEN DAY SESSION για το κοινό με ελεύθερη πρόσβαση

Η εκμετάλλευση της τεχνολογίας που θα δώσει τη δική της συνδρομή στη συνεδριακή θεματολογία θα δέσει αρμονικά με την «εκμετάλλευση» της ψυχολογικής συμβολής στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το συνέδριο μας.

Μεγάλος αριθμός διακεκριμένων ομιλητών θα πλαισιώσουν τα sessions, με ξεχωριστό το SAN FRANCISCO SESSION, που πήρε το όνομά του από τη συμμετοχή των ομιλητών στο τελευταίο συνέδριο της AMERICAN DIABETES ASSOCIATION (JUNE 14) με πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό για τη μεταφορά όχι μόνο των πιο πρόσφατων εξελίξεων αλλά και του ανθρώπινου και συναδελφικού κλίματος που εκεί μας έκανε να χαρούμε το συνέδριο ξεχωριστά.

Ο ρόλος των media , με το ήδη εκδηλωμένο έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για το συνέδριο μας, θα έχουμε την ευκαιρία να προσεγγισθεί με όρους συμπληρωματικής – συναγωνιστικής προοπτικής, με κοινό στόχο τη βελτίωση
των πολιτικών πρόληψης.

Νέες τεχνολογικές προσεγγίσεις στον τομέα των επιπλοκών των μεταβολικών νοσημάτων από νέους έλληνες συναδέλφους θα έρθουν για πρώτη φορά στο φώς και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Διακεκριμένοι συνάδελφοι από μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής και της Ευρώπης θα μοιραστούν μαζί σας τις δικές τους κατακτήσεις στα θέματα που κυριολεκτικά «κλέβουν» την παράσταση σε θέματα επικαιρότητας.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ανθρώπους του χώρου του φαρμάκου, της διατροφής και των τεχνολογικών καινοτομιών. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει. Τους θέλουμε συμμάχους στην προσπάθεια μας να σταθούμε στο πλευρό των πασχόντων μέσα στα πλαίσια της υγιούς αλληλεγγύης. Λέμε ναι στην ανάπτυξη και ζητάμε και μέσα από το δικό μας συνέδριο που θα τιμήσει ο υπουργός υγείας αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα θέματα της υγείας, να αποτελέσει παρελθόν η λιτότητα και οι δικές της επιπλοκές στην πολιτική της πρόληψης.

Σας καλωσορίζω στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο της ESODiMESO , που με τόση αγάπη έχετε ήδη αγκαλιάσει και στηρίξει. Και αυτή η στήριξη δεν θα μείνει χωρίς καρπούς, να είστε βέβαιοι! Για την κοινωνία, εσάς τους ανθρώπους του υγιούς ανταγωνισμού, για την δική μας προσπάθεια μέσα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για το Διαβήτη, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Αλλάζουμε καθημερινότητα. Ενισχύουμε την ποιότητα της ζωής μας

Αγαπητοί Κύριοι Συνάδελφοι,

Η ESODiMESO είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που σκοπό έχει να προωθήσει τη γνώση μεταξύ επιστημόνων και να ενισχύσει τη γνώση στο ευρύ κοινό. Ελπίζουμε να συμβάλλετε κι εσείς ενεργά στη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ Ιατρών και κοινού, με την αποστολή επιστημονικών άρθρων προς δημοσίευση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καθημερινά αποκτούν περισσότερους ακόλουθους και αναγνώστες. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε για αποστολή άρθρων, είτε για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, στο s.st@zita-congress.gr.

Με την πεποίθηση ότι η νέα αυτή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας, θα τύχει αποδοχής από τα Μέλη της, αναμένουμε τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας, αλλά κυρίως την ενεργό συμμετοχή σας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο πρόεδρος, κ. Σωτήρης Αδαμίδης

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας.

METABOLIC SYNDROME, DIABETES AND OBESITY: AN ALTERNATIVE VIEW

  1. ● Ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες
  2. ● Public Day

Ενδεικτική θεματολογία:

  • Diabetes
  1. Diabetes Medication and Body Composition b. Metformin found to decrease fat
    c. Medication adherence and weight loss. Does Medication type make the difference?
  • Metabolic Syndrome, Nutrition and Medication

Drug treatment of dyslipidemia: When statines are not enough!

  • Obesity: Revolutionary facts

Abdominal Fat Accumulation Prevented by Unsaturated Fat

Venue: Royal Olympic Hotel – Timings: 10-12 Οκτωβρίου 2014
Contact: Zita Medical Management
1ο Χλμ Λεωφ. Παιανίας – Μαρκοπούλου, 19002 Παιανία, Αττική
n.an@zita-congress.gr

Η θεματολογία του συνεδρίου επισυνάπτεται προς την ενημέρωση σας. Ακολουθήστε μας στο Facebook/ esodimeso και στο twitter/esodimeso Και επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.esodimeso.com για να μάθετε πρώτοι κάθε εξέλιξη στον χώρο της υγείας.

Εδώ είναι τα links της σελίδας στο facebook και η επίσημη ιστοσελίδα της ESODiMESO, θα χαρούμε πολύ αν μας ακολουθήσετε.

https://www.facebook.com/esodimeso

http://esodimeso.com/index.php/en/

το medlabnews.gr είναι από τους χορηγούς επικοινωνίας

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …