Categories: Τροφές

Πέντε φυτικές πηγές πρωτεϊνών που δεν έχετε ξανακούσει

Η κινόα είναι ίσως η πιο γνωστή φυτική πηγή σημαντικής ποσότητας πρωτεϊνών και η δημοτικότητά της έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο καιρό.

Πρόκειται για πλήρη πρωτεΐνη, καθώς περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Δεν είναι όμως ο μόνος σπόρος που μας παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών (13 γραμμάρια σε ποσότητα 100 γραμμαρίων κινόα).

Δείτε 5 ακόμη πρωτότυπες επιλογές που πιθανότατα δεν έχετε ξανακούσει, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.

1. Όλυρα (αγριοσίταρο, ντίνκελ): 17% πρωτεΐνη

2. Σιτάρι Χορασάν (καμούτ): 14,7% πρωτεΐνη

3. Τεφ: 14,3% πρωτεΐνη

4. Αμαράνθη (αμάραντος): 14% πρωτεΐνη

5. Σόργος: 14% πρωτεΐνη

 

Πηγή: onmed.gr

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies