Οι γιορτές των Χριστουγέννων χαρακτηρίζονται για τους περισσότερους από μια διατροφική απελευθέρωση και χαλάρωση.
Πέρα όμως από το ποσοτικό κομμάτι ένα σημαντικό ζήτημα που τίθεται είναι και το ποιοτικό, καθώς πολλά από τα εδέσματα των εορτών είναι πολύ πλούσια σε κακά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Είναι λοιπόν σημαντικό, ιδιαιτέρως για άτομα με προβλήματα με την καρδιά τους, όπως υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερίνη κ.α., να προσέξουν λίγο παραπάνω την ποιότητα του φαγητού τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή :
– Προτιμείστε γαλοπούλα ή κοτόπουλο αντί για χοιρινό
– Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο ή φυτική μαργαρίνη* αντί για βούτυρο
– Προτιμείστε λευκά* αντί για κίτρινα τυριά
– Προτιμείστε μελομακάρονα αντί για κουραμπιέδες και γλυκά με κρέμες ή σοκολάτα
– Έχετε πάντα αρκετή σαλάτα στο πιάτο σας
– Μην βάζετε πρόσθετο αλάτι στο πιάτο σας
* Ειδικά για άτομα με υψηλή χοληστερίνη, συστήνεται η χρήση λειτουργικών προϊόντων, όπως φυτικής μαργαρίνης και λευκού τυριού με φυτικές στανόλες. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας τροφίμων συμβάλουν στη μείωση της χοληστερίνης κατά 8 – 10 %, στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.
Πηγή: neadiatrofis.gr
2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…
H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…
Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…
«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…
H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…
PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies
Leave a Comment