Ποτέ δεν είναι αργά για άσκηση

Αρχίστε και στα εξήντα, κάνει καλό

Η άσκηση μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη ακόμα και σε εκείνους που δεν ασχολήθηκαν μαζί της στην πρώτη νιότη τους και αρχίζουν να ασκούνται γύρω στα εξήντα. Αποτελεί σημαντική ασπίδα προστασίας για θέματα υγείας αλλά και την άνοια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.500 άνθρωποι σε ηλικία συνταξιοδότησης και γύρω από αυτή. εκείνοι που ασκούνταν είχαν τριπλές πιθανότητες να μείνουν υγιείς τα επόμενα οκτώ χρόνια σε σχέση με τους πιο «χαλαρούς» συνομήλικούς τους.

Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και κατάθλιψης, σύμφωνα με το BBC.

Εκείνοι που άρχισαν να ασκούνται στα εξήντα είχαν επίσης λιγότερες πιθανότητες να δυσκολεύονται σε καθημερινές δραστηριότητες όπως το πλύσιμο και το ντύσιμο.

Οκτώ χρόνια μετά, το ένα πέμπτο των συμμετεχόντων περιγράφηκαν ως υγιείς, δεν είχαν δηλαδή κανένα σημαντικό χρόνιο νόσημα ή κάποιο σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν κυρίως εκείνοι που είτε ασκούνταν πάντα είτε εκείνοι που άρχισαν να ασκούνται έστω και αργά. Πολύ λίγοι ήταν εκείνοι που δεν ασκούνταν καθόλου.

Η τακτική άσκηση σε όλη τη διάρκεια της ζωής, λένε οι ερευνητές, είναι το ιδανικό αλλά ακόμα κι αν κανείς ασχοληθεί με τη γυμναστική αργότερα, πάλι ωφελείται.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Mark Hamer από το University College London τόνισε πως η φυσική δραστηριότητα δεν σημαίνει γυμναστήριο ή τρέξιμο. Ακόμα και η κηπουρική ή το περπάτημα στα μαγαζιά μετρά.

Iatrika Nea

Leave a Comment
Share
Published by
Iatrika Nea

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies