Categories: Υγεία

Επιστήμονες εξηγούν γιατί ο Ρούντολφ έχει κόκκινη μύτη

Ο Ρούντολφ και η κόκκινη μύτη του θα μπορέσουν να σύρουν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη αυτά τα Χριστούγεννα χάρις σε μερικά επιπλέον αγγεία στην περιοχή της μύτης του.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μύτη του τάρανδου έχει πληθώρα ερυθρών αιμοσφαιρίων στη μύτη του, που θα μπορούσε να εξηγήσει το ζωντανό ρουμπινί χρώμα της μύτης του Ρούντολφ.

Τα μικροαγγεία ή μικροσκοπικά ερυθρά αιμοσφαίρια στη μύτη είναι αναγκαία για την παροχή οξυγόνου σε άλλα μέρη του οργανισμού, ρυθμίζοντας τη φλεγμονή και ελέγχοντας τη θερμοκρασία.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον τάρανδο, που φυσιολογικά ζει στην Ολλανδία και τη Νορβηγία όπου ο καιρός είναι ιδιαίτερα ψυχρός.

Ερευνητές εξέτασαν τη μύτη 5 ανθρώπων και 2 ταράνδων χρησιμοποιώντας βιντεο-μικροσκόπιο χειρός.

Οι άνθρωποι είχαν πυκνότητα αγγείων στη μύτη τους 15 mm/mm2. Ωστόσο η μύτη του τάρανδου είχε κατά 25% μεγαλύτερη πυκνότητα αγγείων στη μύτη, καθιστώντας την πιο κόκκινη με περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Ο τάρανδος είχε επίσης υψηλή πυκνότητα βλεννογόνων αδένων που διατηρούν τη μύτη σταθερή κατά τη διάρκεια ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών και ακραίων. Η βλέννη βοηθά τη μετακίνηση των υγρών και δρα σαν εμπόδιο στα στοιχεία.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι παραπάνω παράγοντες εξηγούν την αιτία που η μύτη του Ρούντολφ, επικεφαλής ταράνδου του Άγιου Βασίλη, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας.είναι κόκκινη και καλά προσαρμοσμένη στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικό BMJ, ετήσια έκδοση του περιοδικού, που συνδυάζει το χιούμορ και την επιστήμη.

Πηγή: ehealthcyprus.com

medadmin

Leave a Comment
Share
Published by
medadmin

Recent Posts

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε…

2 έτη ago

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure

H Roche για ακόμα μια χρονιά «δίνει το παρών» στο Greece Race for the Cure®…

3 έτη ago

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκρισηγια το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία,…

3 έτη ago

«Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία»

 «Βάζουμε Τρίποντο στην Υγεία» Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά παιχνίδια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για…

3 έτη ago

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020

H CSL Behring Hellas στηρίζει τη Φοιτητική Ομάδα iGEM Athens 2020 Με την συμβολή της…

3 έτη ago

Άμεση προτεραιότητα και οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της στρεβλής εικόνας των συνολικών επιστροφών και οι…

3 έτη ago

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies