Home / Διατροφή / Τσιπς καρότου
Τσιπς καρότου

Τσιπς καρότου

της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου, medlabnews.gr
Σήμερα θα σας δείξω πεντανόστιμα τσιπς καρότουΕξαιρετικό σνακ και όχι μόνο. Τι εννοώ; Ότι αν αποξηράνετε σέλινοκρεμμύδιμανιτάρια και ότι άλλο σκεφτείτε, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη μινεστρόνε στην στιγμή. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα δίνω ως σνακ στα παιδιά μου. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχω προσθέσει το παραμικρό, εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε.

Υλικά:
– 4 μέτρια προς μικρά καρότα (τόσα χωράνε στον δικό μου αποξηραντή)
– ελαιόλαδο (προαιρετικά)
– αλάτι (προαιρετικά)
– μπαχαρικά όπως πάπρικα γλυκιά, καπνιστή (προαιρετικά)
– μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα
2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το μαντολίνο.Προτιμήστε να το κόψετε με γωνία ώστε να βγαίνουν μακρόστενα και όχι στρογγυλά για να βγαίνουν πιο μεγάλα.
3. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση

4. Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς για 5 ώρες. Ανάλογα το μέγεθος, την υγρασία που έχουν καθώς και την θερμοκρασία που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ή περισσότερες ώρες

Διατηρούνται σε γυάλινο τάπερ εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Βέβαια η ποσότητα είναι πολύ μικρή και σίγουρα θα καταναλωθούν εντός 2-3 ημερών.
Η συνταγή, μας δόθηκε από το blog Νοστιμες και Υγιεινές Συνταγές , της Ευαγγελία Βλασσοπούλου. Όλες οι συνταγές, που θα δημοσιεύουμε, είναι υγιεινές, χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αυγά, αλλαντικά κλπ.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close