Home / Ειδήσεις / Εξελίξεις στην Υγεία / Ιδιαίτερη επιβάρυνση στην υγεία τις επόμενες ημέρες, από την αδυναμία προμήθειας βασικών υλικών
Ιδιαίτερη επιβάρυνση στην υγεία τις επόμενες ημέρες, από την αδυναμία προμήθειας βασικών υλικών

Ιδιαίτερη επιβάρυνση στην υγεία τις επόμενες ημέρες, από την αδυναμία προμήθειας βασικών υλικών

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια από την προμήθεια βασικών υλικών, λόγω αδυναμίας εισαγωγής τους από το εξωτερικό, μετά από το κλείσιμο των τραπεζών και της επιβολής ελέγχου κεφαλαίων.
Πολλές μικρές αντιπροσωπείες υλικών αδυνατούν να εισάγουν υλικά και φυσικά να προπληρώσουν την εισαγωγή τους. Ο λόγος είναι από την μια το κλείσιμο των τραπεζών και από την άλλη έχουν αυξηθεί οι όροι των εταιρειών που διαθέτουν τα υλικά αυτά προκειμένου να τα στείλουν στην Ελλάδα. 

Απλές ιατρικές πράξεις, ιατρικές εξετάσεις κινδυνεύουν να μην γίνονται λόγω αδυναμίας χρήσης βασικών υλικών.

Το πρόβλημα πρόκειται να επιδεινωθεί με την αδυναμία εισαγωγής ανταλλακτικών σε ιατρικά μηχανήματα που θα πρέπει να συντηρηθούν και να δουλέψουν με ασφάλεια.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, χωρίς φάρμακα και τρόφιμα κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία του Πειραιά εντός του προσεχούς μήνα .
Όπως κατήγγειλε ο Νίκος Πλατανησιώτης σε συνέντευξή του στο mega, τα φάρμακα στο Τζάνειο και στη Νίκαια επαρκούν για 30 ημέρες. Στο Μεταξά αντίστοιχα, υπάρχει επάρκεια για λίγες περισσότερες ημέρες. Το σοβαρότερο πρόβλημα που ανακύπτει, ωστόσο, αφορά τα υλικά των χειρουργείων – ορισμένα από τα οποία αρκούν για 15-20 μέρες –, καθώς και τα τρόφιμα τα περισσότερα από τα οποία είναι εισαγόμενα και για τα οποία οι προμηθευτές ζητούν να πληρωθούν με μετρητά.
Ο κ. Πλατανησιώτης τόνισε ότι εάν αυτή η στενότητα συνεχιστεί θα οδηγήσει αφενός σε αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων, αφετέρου σε τροποποίηση του διαιτολογίου των ασθενών. Κάθε αλλαγή στο διαιτολόγιο των ασθενών, και ειδικά σε ορισμένες κατηγορίες όπως είναι οι καρκινοπαθείς, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΙΣΠ, είναι επιβαρυντική για την υγεία του ασθενούς.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Τα θεμέλια για πολύ μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές μπήκαν. Τα επόμενα 100 χρόνια....

Τα θεμέλια για πολύ μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές μπήκαν. Τα επόμενα 100 χρόνια….

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr «Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος είναι να …