Home / Πρώτες Βοήθειες / Εγκεφαλικό / Καλύτερη η επέμβαση καρδιάς με στεντ για την αποφυγή εγκεφαλικών
καρδιά

Καλύτερη η επέμβαση καρδιάς με στεντ για την αποφυγή εγκεφαλικών

 

καρδιάΟι άνθρωποι που υποβάλλονται σε επέμβαση παράκαμψης για τη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά, είναι πιο πιθανό να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο στο σύντομο μέλλον από ότι εκείνοι που έχουν τοποθετήσει stent αντ΄ αυτού, φαίνεται να δείχνουν τα αποδεικτικά στοιχεία του παρελθόντος.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από 19 μελέτες, που περιελάμβαναν σχεδόν 11000 ασθενείς με φραγμένες αρτηρίες, τυχαία επιλεγμένοι, και οι οποίοι είχαν προβεί σε χειρουργική παράκαμψη ή στη μέθοδο με στεντ.

Στα σύνολό τους τα στοιχεία έδειξαν ότι, οι ασθενείς στην ομάδα της παράκαμψης είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ανάρρωναν από την καρδιολογική τους περιπέτεια.

Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως η διαδικασία με στεντ είναι σαφώς λιγότερο επεμβατική από τη χειρουργική παράκαμψη. Βέβαια η τεχνική αυτή δεν είναι κατάλληλη για όλους τους ασθενείς. 

Είναι καλύτερη για νοσούντες με μία ή δύο περιοχές στενώσεως σε μεγάλες αρτηρίες, ενώ δεν προσφέρει πολλά σε όσους έχουν πολλές μικρές στενωμένες περιοχές ή στένωση και στις τρεις βασικές στεφανιαίες αρτηρίες.

 

Πηγή: Γενική Ιατρική Γαλατσίου

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …