Home / Ειδήσεις / Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση ανθρωπιστικού σκοπού, Τhe HOME Project, που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, παρέχει ασφάλεια σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα ασυνόδευτα.

Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα -ανάμεσα σε αυτούς και του Ιδρύματος ΙΚΕΑ- που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα τριετής χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος IKEA θα επιτρέψει στην The HOME Project να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους, σύμφωνα και με τον διαρκή στόχο της οργάνωσης που, εκτός από στέγαση, προσφέρει στα παιδιά ένα ολιστικό μοντέλο υποστήριξης, που τα βοηθά να επανακάμψουν από βαθιά τραύματα και να χτίσουν ένα καινούργιο μέλλον για τους εαυτούς τους.

Από τους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, πάνω από 3.400 είναι ασυνόδευτα παιδιά. Από αυτά, περισσότερα από 2.400 βρίσκονται χωρίς στέγη και ζουν στο δρόμο, σε καταυλισμούς και κέντρα κράτησης, όλα σε κίνδυνο από βία, σεξουαλική κακοποίηση, εκμετάλλευση και εμπορία οργάνων. Συνολικά, στους 20 μήνες λειτουργίας της, η The HOME Project, που ιδρύθηκε από το Libra Group το 2016, έχει καταφέρει να στηρίξει περισσότερα από 300 παιδιά και έχει δημιουργήσει περισσότερες από 130 θέσεις εργασίας. Το Ίδρυμα ΙΚΕΑ είναι στενός συνεργάτης και πολύτιμος υποστηρικτής των πρωτοβουλιών της The HOME Project αφού έχει επίσης χρηματοδοτήσει, το 2017, τη δημιουργία και λειτουργία πέντε νέων ξενώνων φιλοξενίας.

Η Σοφία Κουβελάκη, Εκτελεστική Διευθύντρια της The HOME Project, σχολίασε: “Τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα προσπαθώντας να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ή να λάβουν άσυλο στη χώρα μας. Συνήθως, έχουν καταλήξει στην Ελλάδα αφού έχουν ταξιδέψει ολομόναχα, προσπαθώντας να γλυτώσουν από την βία του πολέμου και των διώξεων και υπό τρομακτικά επικίνδυνες συνθήκες. Σήμερα, τα παιδιά αυτά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα προσφύγων και πρέπει να προστατευθούν ώστε να γίνουν και να αισθανθούν πάλι αυτό που πραγματικά είναι: παιδιά”.

Ο Στέλιος Κυριακάκης, Chief Operating Officer του Ιδρύματος IKEA, είπε: “Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προστασία και την ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Ίδρυμα IKEA υποστηρίζει την The HOME Project ώστε με τη σειρά της, να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα σε παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από σπίτι τους, να τα βοηθήσει να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να χτίσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους”.

Η The HOME Project προσδοκά να συνεχίσει να λαμβάνει δωρεές και υποστήριξη για την καταπολέμηση της προσφυγικής κρίσης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 και χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

Όλες οι δωρεές που προσφέρονται στην The HOME Project παρέχονται απευθείας σε ανήλικους πρόσφυγες βοηθώντας τους να είναι ασφαλείς, να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, να έχουν στέγη και να ενταχθούν στην κοινωνία. H The HOME Project συνεχίζει να αναζητά και να συγκεντρώνει όλες τις μορφές δωρεάς και βοήθειας που θα επιφέρουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών και νέων.

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ:
www.homeproject.org/en/get-involved/

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …