Home / Διατροφή / Τροφές

Τροφές

Τέσσερα λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

Τέσσερα λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά φέρνοντας μαζί της ποικιλία λαχανικών και φρούτων για να εμπλουτίσουμε τη γεύση αλλά και τη θρεπτική αξία της διατροφής μας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της άνοιξης έχουμε τη δυνατότητα να καταναλώσουμε και ορισμένα «ιδιαίτερα» λαχανικά που δύσκολα βρίσκουμε τον υπόλοιπο χρόνο, όπως για …

Περισσότερα

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερίνη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες

Κουρκουμάς ή κιτρινόριζα ως αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, για τον διαβήτη, την χοληστερίνη, το Αλτσχάιμερ, την ακμή, τις πανάδες

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr Πρόκειται για ένα  ριζωματοειδές πολυετές φυτό, προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη. Το μπαχαρικό, προέρχεται από το ρίζωμα του φυτού Curcuma longa, που ανήκει στην οικογένεια των Ζιγγιβεριδων (συγγενής δηλαδή και του τζίντζερ), και είναι …

Περισσότερα

Τρεις τροφές που κόβουν την πείνα

Τρεις τροφές που κόβουν την πείνα

Συχνά, πολλοί άνθρωποι νιώθουν μια λιγούρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και τρώνε πολλά ενδιάμεσα γεύματα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που καταστέλλουν τις ορμόνες της πείνας και δημιουργούν μία αίσθηση πληρότητας που διαρκεί για πολλές ώρες. Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές… Ξηροί καρποί Οι ξηροί καρποί και ειδικότερα τα φιστίκια …

Περισσότερα

Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας

Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας

της  Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Οι καρποί, …

Περισσότερα

Η θρεπτική αξία του χαλβά και του ταχινιού

Η θρεπτική αξία του χαλβά και του ταχινιού

Δυο από τα τρόφιμα που καταναλώνονται συχνά κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι το ταχίνι και ο χαλβάς που παρασκευάζονται από το σουσάμι, στο οποίο οφείλουν και την υψηλή διατροφική τους αξία. Ειδικότερα, πρόκειται για προϊόντα πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα, ενώ αν καταναλωθούν σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς, προσφέρουν πρωτεΐνη …

Περισσότερα

Μουστάρδα για να περάσει ο πόνος και η βουλωμένη μύτη

Μουστάρδα για να περάσει ο πόνος και η βουλωμένη μύτη

Η μουστάρδα περιέχει μια ποικιλία χημικών ενώσεων με εντυπωσιακά διαπιστευτήρια επούλωσης. Αποσυμπιέστε τη μύτη σας Ας ξεκινήσουμε με το ρόλο της ως αποχρεμπτικό. Όταν η μύτη σας είναι μπλοκαρισμένη και αναπνέετε με δυσκολία, μια κουταλιά μουστάρδας – σε ένα χοτ ντογκ, για παράδειγμα – σας δίνει μια βαριά δόση από …

Περισσότερα

Δέκα απίστευτα οφέλη του μελιού

Δέκα απίστευτα οφέλη του μελιού

Τρώτε λοιπόν μέλι! Το μέλι είναι  μια πολύ καλή παραδοσιακή τροφή σχεδιασμένη για μας τους ανθρώπους κατευθείαν από την ίδια τη φύση. 1. Το μέλι είναι το μόνο γλυκαντικό που δεν έχει φτιαχτεί και δεν έχει  επεξεργαστεί από τον άνθρωπο και που ταυτόχρονα έχει και αντιβακτηριδιακά στοιχεία αλλά και θεραπευτικές …

Περισσότερα

Τρία οφέλη της μπανάνας που πολλοί δεν γνωρίζουν

Τρία οφέλη της μπανάνας που πολλοί δεν γνωρίζουν

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό. Ωστόσο, εκτός από την ωραία, γλυκιά γεύση της, η μπανάνα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς και άλλα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν. Δείτε μερικά από αυτά… 1. Περιορίζουν την πείνα Λόγω …

Περισσότερα

Ποια ασθένεια προλαμβάνει η κανέλα

Ποια ασθένεια προλαμβάνει η κανέλα

Είναι γνωστό ότι η κανέλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά στη δυσπεψία, στην υπέρταση, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, στους πονοκεφάλους, στις κράμπες, στους πόνους της περιόδου και του στόμαχου. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η κανέλα μπορεί να αποτελεί ασπίδα για πιο σοβαρές παθήσεις. Όπως αναφέρουν …

Περισσότερα

Ένας καλός λόγος για να τρώτε σοκολάτα κάθε μέρα

Ένας καλός λόγος για να τρώτε σοκολάτα κάθε μέρα

Η σοκολάτα αποτελεί το αγαπημένο γλυκό πολλών ανθρώπων αλλά οι θερμίδες που έχει λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας. Ωστόσο, ερευνητές σβήνουν τις ενοχές για την κατανάλωση του αγαπημένου γλυκού και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές τη σοκολάτα κάθε μέρα. Η συνήθεια αυτή, υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν βλάπτει την …

Περισσότερα

Ανακαλύψτε τα οφέλη του παντζαριού για το δέρμα και τα μαλλιά

Ανακαλύψτε τα οφέλη του παντζαριού για το δέρμα και τα μαλλιά

Με πλούσια θρεπτικά συστατικά τα παντζάρια εκτός από τη διατροφή σας μπορείτε να τα εντάξετε και στα προϊόντα ομορφιάς σας. Τα οφέλη του παντζαριού για το δέρμα Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά. Επίσης, …

Περισσότερα

Η αλήθεια πίσω από τα superfoods

Η αλήθεια πίσω από τα superfoods

Superfoods ή διαφορετικά “υπερτροφές” που υπόσχονται θαύματα για την υγεία μας: γνωστά και παραδοσιακά, όπως το μέλι, το ταχίνι, τα καρύδια, αλλά και νέα που μπήκαν στη διατροφή μας όπως για παράδειγμα τα μύρτιλλα, τα κράνμπερις και άλλα. Μια απλή αναζήτηση του όρου “superfoods” στο διαδίκτυο θα αποκαλύψει περίπου 40 …

Περισσότερα

Η υπεροχή του ελαιόλαδου στη διατροφή

Η υπεροχή του ελαιόλαδου στη διατροφή

Το ελαιόλαδο έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες ως ένα από τα πιο «υγιεινά» έλαια, αλλά και ως βασικό ευεργετικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να υπερέχει διατροφικά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μαγειρικά λίπη και έλαια; Ουσιαστικά, το «μυστικό» βρίσκεται στο …

Περισσότερα

Η κατανάλωση αυγών τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η κατανάλωση αυγών τονώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η κατανάλωση αυγών έχει κατηγορηθεί για πολλά προβλήματα υγείας, εξαιτίας της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε χοληστερίνη. Νεότερες έρευνες ωστόσο αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση αυγών επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα. Επιπρόσθετα η κατανάλωση αυγών φαίνεται ότι μπορεί να τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία. Φινλανδοί ερευνητές σε έρευνά τους, που …

Περισσότερα

Τρία οφέλη της μπανάνας που πολλοί δεν γνωρίζουν

Τρία οφέλη της μπανάνας που πολλοί δεν γνωρίζουν

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό. Ωστόσο, εκτός από την ωραία, γλυκιά γεύση της, η μπανάνα έχει σύμφωνα με τους ειδικούς και άλλα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν. Δείτε μερικά από αυτά… 1. Περιορίζουν την πείνα Λόγω …

Περισσότερα

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close