Home / Διατροφή / Τροφές

Τροφές

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε περισσότερο ψάρι!

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε περισσότερο ψάρι!

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA), που υπάρχουν κυρίως στα ψάρια και στα διατροφικά συμπληρώματα, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, προστατεύοντας έτσι την καρδιά, ακόμη και όσων έχουν υψηλή χοληστερίνη ή υψηλά τριγλυκερίδια. Αυτό επιβεβαιώνει μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα …

Περισσότερα

Σοκολάτα: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού – Τι πρέπει να προσέχετε

Σοκολάτα: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού - Τι πρέπει να προσέχετε

Τα φλαβονοειδή, οι «θαυματουργές» ουσίες που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα, αλλά και το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα εσπεριδοειδή έχουν κατά καιρούς επισημανθεί ως οι φυσικοί σύμμαχοι της υγείας, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά απειλών. Οι ευεργετικές επιδράσεις της μαύρης σοκολάτας επιβεβαιώνονται από πολλές μελέτες, μία …

Περισσότερα

Καθαρίσετε εύκολα το ρόδι + δύο επεξηγηματικά βίντεο!

Καθαρίσετε εύκολα το ρόδι + δύο επεξηγηματικά βίντεο!

Το ρόδι δεν είναι μόνο ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, είναι ένας καρπός με σημειολογική σημασία καθώς συμβολίζει την ευημερία και την αφθονία, γι’ αυτό και το έσπαγαν παραδοσιακά οι Έλληνες στο κατώφλι τους την Πρωτοχρονιά. Σήμερα μπορεί να μην το σπάμε στο κατώφλι, στολίζει όμως τις …

Περισσότερα

Τυρί: να το φάω ή μήπως όχι;

Τυρί: να το φάω ή μήπως όχι;

Το τυρί αποτελεί σημαντικότατη πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική αύξηση και ανάπτυξη, ιδιαίτερα, των οστών και των δοντιών. Ένα κομμάτι σκληρού τυριού σε μέγεθος σπιρτόκουτου (40-50 γρ.) καλύπτει περίπου το 1/5 των αναγκών σε πρωτεΐνη ενός ενήλικα και περίπου το 1/3 του …

Περισσότερα

Οι 5 τροφές που μειώνουν φυσικά τη χοληστερόλη

Οι 5 τροφές που μειώνουν φυσικά τη χοληστερόλη

Οι ειδικοί αρχίζουν να συμφωνούν πως η χοληστερόλη που παίρνουμε από τη διατροφή, π.χ. τους κρόκους των αβγών και τα θαλασσινά, δεν αυξάνει τη χοληστερίνη στο αίμα. Αυτό όμως που ξέρουν με βεβαιότητα είναι πως κάποιες άλλες τροφές συμβάλουν στη ρύθμιση και τον έλεγχο της χοληστερόλης με φυσικό τρόπο. Ποιες …

Περισσότερα

Δέκα λόγοι για να τρώμε περισσότερη πατάτα

Δέκα λόγοι για να τρώμε περισσότερη πατάτα

Αν και ο τρόπος που μαγειρεύουμε την πατάτα παίζει σημαντικό ρόλο, δηλαδή η βραστή πατάτα είναι πολύ πιο υγιεινή σε σύγκριση με την τηγανητή, δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, ενώ ούτε η περιεκτικότητα σε άμυλο και υδατάνθρακες θα πρέπει να μας αποτρέπει από την κατανάλωσή της. …

Περισσότερα

Πιπερόριζα (τζίντζερ) βότανο για βαρυστομαχιά, κρυολόγημα, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, διαβήτη, δίαιτες

Πιπερόριζα (τζίντζερ) βότανο για βαρυστομαχιά, κρυολόγημα, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, διαβήτη, δίαιτες

της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr ανανεώθηκε στις 3/11/2016 Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Η  πιπερόριζα ή τζιντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που  ονομάζεται Zingiber …

Περισσότερα

Μη φοβάστε τα κάσιους!

Μη φοβάστε τα κάσιους!

Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή για τα σνακ σας ή για να εμπλουτίσουν τη γεύση και τη θρεπτική αξία μιας σαλάτας. Αν τα κάσιους είναιανάμεσα στους αγαπημένους σας, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο να τα προτιμάτε. Τα κάσιους μπορεί να είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, έχουν όμως …

Περισσότερα

Μπρόκολο: Από ποιες παθήσεις προστατεύει

Μπρόκολο: Από ποιες παθήσεις προστατεύει

Πρόκειται για ένα «παρεξηγημένο» γευστικά λαχανικό, που όμως αποτελεί θρεπτική βόμβα για τον οργανισμό και δεν πρέπει να παραλείπετε για κανένα λόγο από τη διατροφή σας. Το μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών, μαζί με το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.α. Τα σταυρανθή λαχανικά είναι γνωστά για τις ευεργετικές …

Περισσότερα

Ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

Ποια φρούτα έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;

Καθαρά τρόφιμα, vs ψεκασμένα τρόφιμα: Σύμφωνα με τα στοιχεία του EWG, σχεδόν τα 3/4 των 6.953 δειγμάτων τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, περιείχε υπολείμματα φυτοφαρκάκων. Μετά τη φετινή έρευνα του EWG, εντοπίστηκαν 146 διαφορετικά χημικά σε φρούτα και λαχανικά, χημικά που επέμειναν και …

Περισσότερα

Τρώτε ρόδια. Πλούσια σε βιταμίνες, κάνουν καλό στην καρδιά, την πίεση, την χοληστερίνη, κατά του καρκίνου και της στυτικής δυσλειτουργίας

Τρώτε ρόδια. Πλούσια σε βιταμίνες, κάνουν καλό στην καρδιά, την πίεση, την χοληστερίνη, κατά του καρκίνου και της στυτικής δυσλειτουργίας

της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr ανανεωμένο 9-9-2015 Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες μελετες αποδεικνύουν την συνεργικη δράση των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών …

Περισσότερα

Ο ξηρός καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη

Ο ξηρός καρπός που ρίχνει τη χοληστερόλη

Τα κάσιους ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα φιστίκια και τα μάνγκο και παρά το αναπάντητο ερώτημα εάν είναι ξηροί καρποί ή φρούτο, θεωρούνται βέβαια τα πολλά οφέλη τους για την υγεία μας. 3 λόγοι να προσθέσετε κάσιους στη διατροφή σας Για την υγεία της καρδιάς σας: Τα κάσιους είναι …

Περισσότερα

Όσπρια: Σε ποια ποσότητα μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

Όσπρια: Σε ποια ποσότητα μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επίσημο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου δείχνει ότι η κατανάλωση οσπρίων –φασόλια, ρεβίθια, φακές, αρακάς– μπορεί να μειώσει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 26 τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών για να εκτιμηθεί η επίδραση της διαιτητικής πρόσληψης σε όσπρια για την …

Περισσότερα

Ήρθε η ώρα να φάμε σύκα!

Ήρθε η ώρα να φάμε σύκα!

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του σύκου! Αν ακόμη δεν έχετε προσθέσει τα φρέσκα σύκα στη διατροφή σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε, καθώς πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, πολύ θρεπτικό και νόστιμο. Τα σύκα περιέχουν φυσικά και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά σε μικρότερες ποσότητες. Από αυτά …

Περισσότερα

Κελυφωτά φιστίκια ή Φυστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια, στην δίαιτα

Κελυφωτά φιστίκια ή Φυστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια, στην δίαιτα

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα. Ανατρέχοντας στη θρεπτική τους αξία βλέπουμε ότι αποτελούν από τα λίγα τρόφιμα, τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Η …

Περισσότερα

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close