Home / Ειδήσεις / Σε ανούσια γραφειοκρατία υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς
Σε ανούσια γραφειοκρατία υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς

Σε ανούσια γραφειοκρατία υποβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τους φαρμακοποιούς

Αντιδρά ο κλάδος σε παράλογες απαιτήσεις του Οργανισμού

Παράλογα και ανούσια φαίνεται πως είναι όσα ζητά ο ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακοποιούς, όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.), αντιδρώντας για τις αλλαγές στη διαδικασία εκτέλεσης και αποζημίωσης γνωματεύσεων από Ευρωπαίους ασφαλισμένους.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από 2 ημέρες ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι για την αποζημίωση γνωματεύσεων με υλικά, όπως είναι τα ιατροτεχνολογικά, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, τα ακουστικά βαρηκοΐας, οι ορθοπεδικές και αναπνευστικές συσκευές κ.ά., οι φαρμακοποιοί οφείλουν πλέον να ζητούν από τον ασθενή-πελάτη τους είτε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ) είτε το Πιστοποιητικό Προσωρινής Αντικατάστασης (ΠΠΑ) είτε την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου ασθενείας ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), τα οποία πρέπει να φωτοτυπηθούν (προκειμένου να κατατεθούν μαζί με τη γνωμάτευση στον ΕΟΠΥΥ προς αποζημίωση) και να σκαναριστούν (προκειμένου να επισυναφθούν στο eΔΑΠΥ ως αρχείο pdf).

Με επιστολή του ο Π.Φ.Σ. εκφράζει την έκπληξή του στον ΕΟΠΥΥ. Δηλώνει ότι θεωρεί εύλογο να απαιτείται φωτοαντίγραφο από κάποιο αποδεικτικό του δικαιώματος του ασφαλισμένου για την παροχή υλικών, αλλά η σάρωση (σκανάρισμα) αυτού είναι εντελώς ανεφάρμοστη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “…πολλά φαρμακεία δεν διαθέτουν σαρωτές και προφανώς δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει τους συναδέλφους να προβούν σε ένα ακόμη έξοδο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς”, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι “προσθέτει αχρείαστη γραφειοκρατία”.

Ο Π.Φ.Σ. ζητά την ανάκληση της συγκεκριμένης υποχρέωσης, επισημαίνοντας ότι “τα φαρμακεία δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν”.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …