Home / Διατροφή / Ποιες τροφές εξασφαλίζουν ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα
Ποιες τροφές εξασφαλίζουν ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα

Ποιες τροφές εξασφαλίζουν ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα

Η αύξηση του ποσού των φυτικών ινών στη διατροφή μας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Αυτό υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό BMJ.

Ερευνητές της Σχολής Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία, ανέλυσαν στοιχεία από τις διάφορες χώρες σε σχέση με το είδος και το ποσό των φυτικών ινών που καταναλώνονται και την επίδραση τους στην καλή υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερες φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες) καταναλώνονται, τόσο μικρότερος είναι και ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ζωτικής σημασίας να καταλάβουμε ότι τα προϊόντα ολικής αλέσεως και τροφές όπως το κριθάρι, το πλιγούρι, η βρώμη, το καστανό ρύζι, μαζί με τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια, αποτελούν τους βασικότερους σύμμαχους για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close