Home / Ειδήσεις / Πρόκληση από τον ΕΟΦ που μοιράζει 690 χιλ. ευρώ στους υπαλλήλους του, ως μπόνους… απόδοσης
Πρόκληση από τον ΕΟΦ που μοιράζει 690 χιλ. ευρώ στους υπαλλήλους του, ως μπόνους... απόδοσης

Πρόκληση από τον ΕΟΦ που μοιράζει 690 χιλ. ευρώ στους υπαλλήλους του, ως μπόνους… απόδοσης

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr
Προκλητικά αλλά νόμιμα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε την καταβολή μπόνους ως “κίνητρο απόδοσης” στους υπαλλήλους του και επικύρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της απόφασης, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως “στο προσωπικό του Ε.Ο.Φ. διατίθεται για το έτος 2017, σύμφωνα με όσα ορίζονται με τις διατάξεις των άρθρων 3 και 4 της παρούσας, κίνητρο απόδοσης που ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στο ποσό των εξακοσίων χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ (690.000,00 €), μη συμπεριλαμβανομένων των αναλογουσών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης που βαρύνουν τον εργοδότη”.
Σύμφωνα με πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Χουλιαράκη και Ξανθού, στον ΕΟΦ καταγράφηκε υπέρβαση του στόχου του θετικού ετήσιου αποτελέσματος του έτους 2016 κατά 3.507.048 ευρώ. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται πως “Για την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων του, και με πρωταρχικό μέλημα την προάσπιση υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας, οι διοικητικοί μηχανισμοί του Ε.Ο.Φ. τελούν σε διαρκή ετοιμότητα. Ουσιώδεις προϋποθέσεις για την επιστημονικά και διοικητικά άρτια, αποτελεσματική και άμεση, ενόψει των συχνών  επειγουσών  αναγκών  προστασίας  δημόσιας  υγείας που ανακύπτουν, άσκηση του ανωτέρω έργου, συνιστά η στελέχωσή του Ε.Ο.Φ. με το αναγκαίο, κατ’ αριθμό, προσωπικό που να διαθέτει υψηλή επιστημονική εξειδίκευση και εμπειρία στους τομείς αρμοδιότητάς του”.
Ο ΕΟΦ όπως και να έχει πάντα θα είναι κερδοφόρος αφού εισπράττει παράβολα και την εποχή που θεσπίστηκε το μπόνους έγινε με το σκεπτικό της εξίσωσης των μετακλητών υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών που λάμβαναν προσωπική διαφορά (της τάξεως των 800Ευρω). Σήμερα όμως που τα επιδόματα έχουν καταργηθεί(?) και που στον χώρο του φαρμάκου εταιρείες κλείνουν ή φεύγουν από την Ελληνική αγορά ή το κυριότερο απολύουν εκατοντάδες εργαζόμενους ο ΕΟΦ το να μοιράζει μπόνους είναι πρόκληση.
Το σχόλια δικά σας….

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …