Home / Ειδήσεις / Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ για καλό σκοπό
Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ για καλό σκοπό

Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ για καλό σκοπό

Χριστούγεννα. Περίοδος γιορτών, χαράς, και παράλληλα εποχή που ολοένα και περισσότερα bazaar διοργανώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ήδη από τις αρχές του μήνα αρκετές εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί με σκοπό να βοηθήσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σας παρουσιάζει κάποια που πρόκειται να λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες.
ΚΕΘΕΑ
Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος χριστουγεννιάτικα παζάρια με χειροποίητες δημιουργίες, σπιτικές λιχουδιές, χαμόγελα κι ευχές για μικρούς και μεγάλους στέλνοντας «μήνυμα επιστροφής στη ζωή» και καλώντας τους πολίτες να «στηρίξουν την απεξάρτηση». Μάλιστα το ΚΕΘΕΑ θα βρίσκεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, και την Κρήτη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση: http://www.kethea.gr/el-gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.aspx?articleType=ArticleView&articleId=1284&language=el-gr
Χαμόγελο του Παιδιού
Το Χαμόγελο του Παιδιού προσκαλεί και φέτος τα Χριστούγεννα, τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του!
«Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που έχουν ανάγκη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε κεντρικά σημεία θα στηθούν περίπτερα και πάγκοι στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικών παζαριών καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες και τους χώρους λειτουργίας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/christougenniatika-bazaars-apo-to-chamogelo-tou-paidiou-5/
Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Χριστουγεννιάτικη εορταγορά διοργανώνει και φέτος η ΕΛΛΕΤ την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν δώρα για όλη την οικογένεια, λιχουδιές ενώ όσα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών θα παρευρίσκονται θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εικαστικές και οικολογικές δραστηριότητες. Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού βρίσκεται Τριπόδων 28 στο κέντρο της Αθήνας.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι Αγάπης για τα παιδιά της Αγκαλιάς
Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη Αγορά (Παζάρι Αγάπης για τα παιδιά της Αγκαλιάς) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ, στο σταθμό «Σύνταγμα» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις της Αγκαλιάς και θα βρουν μεγάλες ευκαιρίες αγορών.
Δρόμοι Ζωής – 16 χρόνια Χριστούγεννα στο Γκάζι
Για δέκατη έκτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Γκάζι. Το 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Ορφέως 58,) φιλοξενεί για ακόμη μια φορά την εκδήλωση.
«Το Bazaar, θεσμός πλέον για τους εθελοντές και τους φίλους μας, αποτελεί τη μοναδική χρηματοδοτική πηγή της Οργάνωσης και εξασφαλίζει την ετήσια λειτουργία του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής που ασχολείται εδώ και 21 χρόνια με τη στήριξη ων παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και ανέχειας στον Κεραμεικό, το Γκάζι, το Βοτανικό, το Μεταξουργείο.», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.
Στο πλαίσιο του Bazaar, και τις δυο μέρες διοργανώνονται για τους μικρούς επισκέπτες στον πρώτο όροφο του Σχολείου, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, δωρεάν.
Bazaar info: Ωράριο: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου: 10:00-22:00, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00
Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Παιδόπολης «Αγία Βαρβάρα»
Το Κέντρο Παιδικής Προστασίας, η Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» , που φιλοξενεί κορίτσια 12-18 ετών από πολυπροβληματικές οικογένειες διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων δώρων, φτιαγμένα από τα κορίτσια της Παιδόπολης.
Η συμμετοχή όλων θα αποτελέσει στήριγμα των προσπαθειών για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των κοριτσιών που φιλοξενούνται στην «Αγία Βαρβάρα».
Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παιδόπολης που βρίσκεται Λ. Συγγρού 221, στη Νέα Σμύρνη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.
14ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Stray.Gr»
Οι εθελοντές του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων «Stray.Gr» θα πραγματοποιήσουν το 14ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τα αδέσποτα ζώα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στο Thission Lofts.
Σκοπός του Bazaar είναι η οικονομική ενίσχυση του Σωματείου ώστε να συνεχίσει να βοηθά αποτελεσματικά τα αδέσποτα ζώα και τη συμβίωση των ανθρώπων και των ζώων της πόλης.
Ώρες λειτουργίας από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το «Ξεblogάρισμα»
Την 10η συνεχή χρονιά μετράει το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώνει το «Ξεblogάρισμα» στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου.
Η ομάδα αυτή που αποτελείται από bloggers κι όχι μόνο βοηθάει τις μητέρες που βρίσκονται φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με τα παιδιά τους και τις άπορες φυλακισμένες.
Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του bazaar θα μπορούν να βρουν έργα τέχνης κρατουμένων, χριστουγεννιάτικα χειροποίητα στολίδια, σπιτικά λικέρ, τσίπουρα και ρακόμελα, βιολογικές μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκά και κουλουράκια.
Το χριστουγεννιάτικο bazaar θα πραγματοποιηθεί στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο.
Ώρες λειτουργίας: Σαββατο 9 Δεκεμβρίου: 11.00-20.00 και Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 11.00-18.00
Χριστουγεννιάτικο παζάρι – Monde Uganda
Χριστουγεννιάτικο bazaar των Φίλων του Μόντε θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΜΕΤApolis στην Στοά Καΐρη στην Αθήνα. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο χωριό Μόντε που βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.
Χριστουγεννιάτικα δώρα, παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, είναι μερικά από τα αντικείμενα που θα περιλαμβάνονται στο bazaar. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 17.00 – 23.00, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 10.00 – 23.00 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 11.00 – 14.00.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …