Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Πέντε μύθοι γύρω από το σεξ
Πέντε μύθοι γύρω από το σεξ

Πέντε μύθοι γύρω από το σεξ

Αν και νομίζουμε ότι γνωρίζουμε πολλά πράγματα γύρω από το σεξ, υπάρχουν διάφοροι μύθοι που συντηρούνται και πολλές φορές εκλαμβάνονται ως αλήθειες.

Ο μύθοι που δημιουργούνται και διαδίδονται σχετικά με το σεξ είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς πληροφόρησης των ανθρώπων αλλά και των λανθασμένων συμπερασμάτων που πολλοί βγάζουν βασισμένοι σε αυτή την ελλιπή γνώση.

Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς…

1. Οι άνδρες έχουν περισσότερες σεξουαλικές ορμές από τις γυναίκες

Όπως και οι γυναίκες, οι άνδρες βιώνουν αρκετές διακυμάνσεις καθημερινά στην λίμπιντό τους. Οι ίδιοι παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική ορμή μιας γυναίκας, επηρεάζουν, επίσης, έναν άντρα, συμπεριλαμβανομένου του καλού ύπνου, του στρες, της διατροφής ή δυσαρμονίας στην σχέση.

2. Η απόλαυση σχετίζεται με το μέγεθος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέγεθος του πέους δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θεωρείται ενώ αυτό που φαίνεται να έχει σημασία είναι η συμβατότητα των μεγεθών ανάμεσα στο ζευγάρι. Αυτό τελικά οδηγεί στην πραγματική απόλαυση.

3. Το σεξ δεν είναι πλέον σημαντικό μετά από κάποια ηλικία

Το σεξ είναι σημαντικό για όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η απώλεια της σεξουαλικής τους διάθεσης είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης, αλλά μπορεί να σχετίζεται με μια σειρά από άλλους παράγοντες.

4. Όσο περισσότερη οικειότητα αναπτύξει το ζευγάρι, τόσο καλύτερο θα είναι το σεξ

Ο μεγαλύτερος εχθρός του σεξ είναι η ανία. Κάθε ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με την πρόκληση βρει το σεξουαλικό του στυλ που θα εξισορροπεί την οικειότητα και τον ερωτισμό. Η ανάπτυξη πολύ μεγάλης οικειότητας μπορεί να οδηγήσει τους δυο συντρόφους να από-ερωτικοποιήσουν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα η σχέση να χάσει τον αισθησιακό της χαρακτήρα.

5. Τα προφυλακτικά μειώνουν την απόλαυση

Πρόκειται ξεκάθαρα για μύθο ενώ κάποιες φορές μπορεί να ισχύει ακόμη και το αντίθετο. Σε μια σχετική έρευνα βρέθηκε ότι το 68% των ανδρών διαλέγουν το λάθος μέγεθος και σχήμα προφυλακτικού. Όταν βρήκαν το κατάλληλο, τα επίπεδα της σεξουαλικής τους απόλαυσης εκτοξεύτηκαν.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και …