Home / Ειδήσεις / Πλήρης εξευτελισμός για κυβέρνηση και για κυβερνητικά παπαγαλάκια
Πλήρης εξευτελισμός για κυβέρνηση και για κυβερνητικά παπαγαλάκια

Πλήρης εξευτελισμός για κυβέρνηση και για κυβερνητικά παπαγαλάκια

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25-9-2017

Αυτές τις μέρες εφαρμόζεται στην πράξη από τις υπηρεσίες μισθοδοσίας των νοσοκομείων το νέο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο που προβλεπόταν από το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της «2ης αξιολόγησης» (5/2017). Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι σχετικές εκτιμήσεις μας (http://arsigr.blogspot.gr/2017/06/blog-post_22.html και http://arsigr.blogspot.gr/2017/05/136-140-1.html) πως οι γιατροί ΕΣΥ θα έχει αξιόλογες παραπέρα ΜΕΙΩΣΕΙΣ στις καθαρές τακτικές αποδοχές και μάλιστα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ από 1/1/17.

Συγκεκριμένα :

– Οι Διευθυντές έχουν καθαρή μείωση 80-90 € / μήνα

– Οι Επιμελητές Α έχουν καθαρή μείωση 50-60 € / μήνα

– Οι Επιμελητές Β έχουν καθαρή μείωση 30-40 € / μήνα

– Οι μειώσεις είναι αναδρομικές από 1/1/17 και θα κρατηθούν σε 2 ή 3 δόσεις ανάλογα με το νοσοκομείο

– Οι Ειδικευόμενοι είναι περίπου στα ίδια

– Οι μειώσεις προκύπτουν από το γεγονός πως πλέον το σύνολο των αποδοχών είναι φορολογητέες

– Οι ρυθμίσεις περί «προσωπικής διαφοράς» δεν παίζουν ρόλο, γιατί οι μειώσεις τυπικά προκύπτουν από αύξηση των φορολογικών κρατήσεων και όχι από μειώσεις στις μεικτές αποδοχές.

Άρα :

1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί την από ετών απαίτηση της τρόϊκας για περαιτέρω περικοπές σε αυτούς που θεωρεί … «υψηλόμισθους» ( ; ).

2. Η αστική μνημονιακή «αντιπολίτευση» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) κάνει ΜΟΥΓΚΑ για το θέμα επειδή ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την πολιτική μείωσης των μισθών μας.

3. Δημιουργείται εκτός των άλλων πολιτικονομικό παράδοξο : την ίδια στιγμή που εκδίδεται δικαστική απόφαση από το ΣΤΕ η οποία δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για τις περικοπές που είχαν θεσμοθετηθεί το 2012, θεσμοθετούνται νέες περαιτέρω περικοπές το 2017.

4. Εξευτελίζονται τόσο οι υπουργοί που έλεγαν πως θα πάρουμε … «αυξήσεις», όσο και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια («Μέτωπο», ygeianet) που έκρωζαν το ίδιο απατηλό παραμύθι ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί την μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας σε αγωνιστική ενεργοποίηση με μαζικές γενικές συνελεύσεις σε νοσοκομεία και Ενώσεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί «στα μουλωχτά» να προωθήσει σημαντικά αντιδραστικά νομοσχέδια στην Υγεία (ιατρική εκπαίδευση, χρόνος εργασίας – εφημέρευση κ.ά) ακριβώς όπως στα μουλωχτά μειώνει τους μισθούς. Να διεκδικήσουμε δυναμικά την αξιοπρέπειά μας. Να δείξουμε στην κυβέρνηση, στην συνένοχη αστική «αντιπολίτευση» και στα γελοία παπαγαλάκια τους πως δεν περνάει η απαξίωση και η κοροϊδία.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …