Home / Ειδήσεις / Ο ΠΙΣ καλεί τους επαγγελματίες υγείας να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς
Ο ΠΙΣ καλεί τους επαγγελματίες υγείας να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς

Ο ΠΙΣ καλεί τους επαγγελματίες υγείας να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς

Κατόπιν της ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι μεταξύ των καταγεγραμμένων 166 κρουσμάτων, μέχρι τις 21/9/2017, είναι και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους ιατρούς, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού Τομέα, να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τον εαυτό τους από την σοβαρή αυτή νόσο, αλλά και τους ασθενείς με τους οποίους έρχονται σε επαφή και έχουν μεγάλη ευθύνη για την πορεία της υγείας τους.
Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης και ορισμένες κατηγορίες ασθενών, όπως είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς περιέχει ζώντα εξασθενημένο ιό ιλαράς. Στην περίπτωση που δεν έχουν περάσει ιλαρά σε μικρότερες ηλικίες, κάτι το οποίο χαρίζει φυσική ανοσία δια βίου, είναι ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι (έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου) και προσβληθούν από τη νόσο, εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο. Άρα οι άνθρωποι και δη οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή μαζί τους θα πρέπει να είναι βέβαιοι είτε ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου ή ότι έχουν περάσει ιλαρά κατά το παρελθόν και έχουν αποκτήσει ανοσία. Διαφορετικά, θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αμύγδαλα, για μείωση χοληστερίνης, γερών οστών, για το κρυολόγημα, την μνήμη, τη δίαιτα, κατά καρδιακών παθήσεων

Αμύγδαλα, για μείωση χοληστερίνης, γερών οστών, για το κρυολόγημα, την μνήμη, τη δίαιτα, κατά καρδιακών παθήσεων

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Η αμυγδαλιά, Prunus amygdalus Καρποφόρο δένδρο φυλλοβόλο της οικογένειας ροδιδών …

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close