Home / Ειδήσεις / Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και για την Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και για την Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και για την Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

της Κασσιανής Τσώνη,  medlabnews.gr
Δυόμισι ώρες συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και δεν ανέφερε τίποτα συγκεκριμένο για την υγεία. Προς το τέλος της συνέντευξης ερωτήθηκε από την κα. Καλογεροπούλου να σχολιάσει τη νέα μεγάλη πρωτοβουλία δωρεάς των 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας,  ένα μέρος της οποίας θα διατεθεί για την ανέγερση και τον εξοπλισμό Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
«Εμείς», είπε ο Πρωθυπουργός, «είμαστε τόσο large που ούτε το ανέφερα χθες, έτσι. Άλλες κυβερνήσεις, θα ήταν το βασικό θέμα της ΔΕΘ. Υλοποιείται όμως και δεν είναι υπόσχεση».
«Και θέλω με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Δρακόπουλο, και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», συνέχισε, «που αποφάσισε μία πολύ σπουδαία δωρεά στο χώρο της Υγείας, 200 εκατ. ευρώ, και για πρώτη φορά, δε νοιάζεται για το θεαθήναι, αλλά για την ουσία».
«Δε νοιάζεται για να φτιαχτεί κάτι που να συμβολίζει το όνομα του Ιδρύματος, νοιάζεται για την ουσία. Νοιάζεται για το πώς θα κλείσουμε τρύπες, θα κλείσουμε προβλήματα, υπαρκτά στο χώρο, στο χάρτη της Υγείας, στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας.
Και έχουμε μία προσφορά 200 εκατ. η οποία μοιράζεται στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά μας.
Στην Κομοτηνή με την ανέγερση και τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη με την ανέγερση Νοσοκομείου Παίδων, Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που τόσο μεγάλο έλλειμμα ήταν για μία μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη.
Και βεβαίως στα νησιά μας, μέσα από την ενίσχυση των ελικοπτέρων της αεροδιακομιδής, προκειμένου να είμαστε πλήρης και πάντοτε σε ετοιμότητα ώστε να μεταφέρουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από νησιά, από ακριτικές περιοχές στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων.
Είναι λοιπόν μία πολύ θετική εξέλιξη, μία πολύ θετική εξέλιξη, για τη Βόρεια Ελλάδα, την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα, η οποία γίνεται πράξη εξαιτίας αυτής της πολύ θετικής χημείας και συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η οποία θα υλοποιηθεί πιστεύω το συντομότερο δυνατό.
Άλλωστε ο χρόνος ρεκόρ για την ολοκλήρωση του Κέντρου στην Αθήνα, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στεγάζει τώρα τη Λυρική και την Εθνική Βιβλιοθήκη, είναι ένας θετικός προάγγελος ότι αυτή η εξαγγελία, όχι μόνο δεν θα είναι εξαγγελία στα χαρτιά, αλλά ότι θα υλοποιηθεί και πάρα πολύ σύντομα».

 

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …