Home / Ειδήσεις / Άσκηση και Φυσιοθεραπεία στην Κυστική Ίνωση, 16 Σεπτεμβρίου 2017, Τεχνόπολη
Άσκηση και Φυσιοθεραπεία στην Κυστική Ίνωση, 16 Σεπτεμβρίου 2017, Τεχνόπολη

Άσκηση και Φυσιοθεραπεία στην Κυστική Ίνωση, 16 Σεπτεμβρίου 2017, Τεχνόπολη

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης “Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο” αναγγέλλει την οργάνωση του Συνεδρίου με θέμα “Άσκηση και Φυσιοθεραπεία στην Κυστική Ίνωση”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
3 Ευρωπαικά κέντρα Κυστικής Ίνωσης – 2 Ευρωπαικά κέντρα Αναπνευστικής αποκατάστασης
Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνικών αναφορικά με την άσκηση και τη φυσιοθεραπεία για την Κυστική Ίνωση, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων υγείας από κέντρα αποκατάστασης του Βελγίου (Liege, Gent, Zeepreventorium), του Ηνωμένου Βασιλείου (Southampton, Porthsmouth) και της χώρας μας (Σισμανόγλειο, Παίδων – Αγία Σοφία, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), καθώς και ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις για την Κυστική Ίνωση στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, θα παρουσιαστούν νέες ιδέες και θεραπείες για την Κυστική Ίνωση, θα δοθεί έμφαση στη σημασία της διατροφής για τους ασθενείς με τη νόσο, ενώ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό για το επόμενο έτος καθώς και τις προσκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Επιπλέον, θα παρουσιαστούν μέθοδοι άσκησης και φυσιοθεραπείας από διάφορες μονάδες αποκατάστασης της Ευρώπης, καθώς και από τα αντίστοιχα Ελληνικά κέντρα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για τη σημασία της άσκησης στα παιδιά.
Στην τελευταία ενότητα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης θα παρουσιάσει την καμπάνια ”Breath Unlimited” που στοχέυει στην ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα των ασθενών, το πρωτότυπο “Breath Box”, ένα πρωτοπόρο κουτί άσκησης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση, ενώ εκπρόσωπος του CF Europe θα παρουσιάσει την πρωτοπόρα εφαρμογή “MYCFAPP”.
Το συνέδριο θα κλείσει με την παρουσίαση της Προέδρου του Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης της Αυστρίας, η οποία θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους τη διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει, “Hitchhiker’s Guide to CF Galaxy”.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με την υπογραφή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης και του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, το οποίο θα αναφέρει τη θεματολογία του Συνεδρίου και τα κέντρα αποκατάστασης που συμμετέχουν.
Διαδραστικό Event ”BREATH UNLIMITED- STAY FIT, BE ASFE , HAVE FUN”
Μετά το τέλος του Συνεδρίου, θα συνεχίσουμε στο διαδραστικό event της καμπάνιας “Breath Unlimited – Stay Fit -Be Safe – Have Fun”, που θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην τελετή λήξης της εκδήλωσης, στις 19.00, με την παρουσία του πρεσβευτή μας και Αντιδημάρχων του Δήμου Αθηναίων, θα αφεθούν, όπως κάθε χρόνο, μπαλόνια στον ουρανό, συμβολικά και ως φόρος τιμής για τους ασθενείς που έφυγαν, ενώ θα πραγματοποιηθεί κληρωση για εξοπλισμό άσκησης και βράβευση  των συμμετεχόντων.

 

 

 

 

Πηγή: http://medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …