Home / Ειδήσεις / Δήλωση της ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών
Δήλωση της ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών

Δήλωση της ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών

ΕΝΩ-ΣΥ φαρμακοποιών

Η Ενωτική Συνεργασία φαρμακοποιών, είναι μια νέα συνδικαλιστική παράταξη που δημιουργήθηκε από συνδικαλιστές του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε ούτε κομματικές αναφορές , ούτε κομματικές εξαρτήσεις , όπως μας χρεώνουν διάφορα παραταξιακά σαιτ.

O βασικός μας στόχος είναι η συλλογική επεξεργασία θέσεων, προτάσεων και μεθόδων, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μικρομεσαίο φαρμακείο.

Αντιμαχόμαστε τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που προσπαθούν να διαλύσουν την σημερινή κοινωνική προσφορά των 11000 φαρμακείων.
Είμαστε απέναντι στις πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ και της ΤΡΟΙΚΑΣ, αλλά και εδώ συμφερόντων, για την εφαρμογή μιας πολιτικής εξόντωσης και παραχώρησης των επιχειρήσεων μας στις κεφαλαιουχικές αλυσίδες.
Πιστεύουμε ότι ο Έλληνας φαρμακοποιός αποτελεί τον βασικό κρίκο της φαρμακευτικής διακίνησης με τεράστια προσφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Η επιστημονική του κατάρτιση και η καθημερινή φροντίδα στον Έλληνα ασθενήη χρήση των υπηρεσιών μέσα από το φαρμακείο, τον αναδεικνύουν ως τον σημαντικότερο σύμβουλο υγείας και άμισθο συνεργάτη της εθνικής κοινωνικής πολιτικής.

Στις πρόσφατες εκλογές του ΠΦΣ οι συνάδελφοι, μας στήριξαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν δεύτερη δύναμη, ως μια ΕΝΩΤΙΚΉ δύναμη αξιοπιστίας, γνώσης, εμπειρίας και υπευθυνότητας, ώστε να συμβάλουμε στην λύση των προβλημάτων του κλάδου.
Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με αποκλειστικό στόχο την δέσμευση μας αυτή, διεκδικώντας ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις.

Δεν έχουμε αγκυλώσεις και κομματικές προτιμήσεις, όλοι είναι συνάδελφοι που απαιτούν την δική μας δημιουργική – ενωτική και καθαρή συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση.
Δηλώνουμε ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας.

Αγνοούμε τις ακραίες εγωιστικές, προσωποκεντρικές απόψεις που παραπέμπουν σε μορφές συνδικαλισμού του παρελθόντος.

Γιάννης Μακρυγιάννης

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …