Home / Ειδήσεις / Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν τα παιδιά με αναπηρία στον δήμο Κηφισιάς
Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν τα παιδιά με αναπηρία στον δήμο Κηφισιάς

Τη δική τους παιδική χαρά απέκτησαν τα παιδιά με αναπηρία στον δήμο Κηφισιάς

Την ευκαιρία να χαρούν με ασφάλεια το παιχνίδι σε μία παιδική χαρά δίνει ο δήμος Κηφισιάς σε παιδιά έως 14 ετών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Η παιδική χαρά λειτουργεί στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου εδώ και τέσσερις μήνες και εγκαινιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα που μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απασχοληθούν δημιουργικά. Φέρει πινακίδα με το σήμα καταλληλότητας του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας όργανα και εγκαταστάσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ) και τη ισχύουσα νομοθεσία.
Κατά τα εγκαίνια, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε ότι «Τα παιδιά σε αυτό τον χώρο θα βρουν χαρά και δικαίωση, καθώς θα νιώσουν ότι εμείς είμαστε δίπλα τους» και επεσήμανε πως στο πάρκο γίνονται συνεχώς βελτιώσεις.
Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκαν την παιδική χαρά γονείς και παιδιά με αναπηρία καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα στα ανάπηρα παιδιά να έχουν έναν χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους και θα μπορούν να παίξουν και να εκτονωθούν με ασφάλεια.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …