Home / Ειδήσεις / Πρόσκληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για κατάρτιση προγράμματος 2018
Πρόσκληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για κατάρτιση προγράμματος 2018

Πρόσκληση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για κατάρτιση προγράμματος 2018

Πρόσκληση για την κατάρτιση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2018, απευθύνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν τις προτάσεις τους, υπόψιν του καλλιτεχνικού διευθυντή, από την 1η Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017, για την Πειραιώς 260 και το Ηρώδειο (θεάτρο, χορό, μουσική) και για την ενότητα «’Ανοιγμα στην Πόλη» (δρώμενα, εγκαταστάσεις).
Από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Ιουλίου 2017, κατατίθενται οι προτάσεις των ενδιαφερομένων για την Επίδαυρο και τη Μικρή Επίδαυρο με θεματική ενότητα «Πολιτεία και πολίτης».
«Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα καταρτιστεί τόσο από αναθέσεις έργων όσο και από επιλογή καλλιτεχνικών προτάσεων, που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης. Οι προτεινόμενες παραγωγές δεν πρέπει να έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα. Δεν γίνονται δεκτές προτάσεις από καλλιτέχνες που παρουσίασαν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ το 2017», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ. Και καθώς το 2018 η Αθήνα έχει ανακηρυχθεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το φεστιβάλ ενδιαφέρεται και για προτάσεις σχετικές με το βιβλίο.
Όσον αφορά το «’Ανοιγμα στην Πόλη» το 2018, η πόλη εστίασης της ενότητας αυτής είναι η Ελευσίνα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Για όσους καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη πριν καταθέσουν τις προτάσεις τους, η «Ελευσίνα 2021» θα πραγματοποιήσει δύο περιπάτους – ξεναγήσεις στην πόλη, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00. Για τη συμμετοχή τους στους περιπάτους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το όνομά τους και την ημέρα που προτιμούν στο info@eleusis2021.eu
Οι προτάσεις για τον Πειραιά θα απευθύνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υπόψιν του καλλιτεχνικού διευθυντή: artisticdirector@dithepi.gr

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …