Home / Ειδήσεις / Παραδόθηκε το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων
Παραδόθηκε το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων

Παραδόθηκε το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων

Νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργεί η λειτουργία του μουσείου ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα, το οποίο παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία, μετά από τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Καλαμπάκα. Η υποδομή αυτή, όπως έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία ενώ στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, όπως επίσης τονίστηκε, έφτασε τις 700.000 ευρώ και η χρηματοδότησε έγινε μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση” και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-19 Δεκεμβρίου 2021μ Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο “Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε …