Home / Ειδήσεις / Το Ρολόι που Μιλούσε, Αφήγηση μιας Θεραπευτικής Ιστορίας και Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 5-8 ετών
Το Ρολόι που Μιλούσε, Αφήγηση μιας Θεραπευτικής Ιστορίας και Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 5-8 ετών

Το Ρολόι που Μιλούσε, Αφήγηση μιας Θεραπευτικής Ιστορίας και Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 5-8 ετών

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &
ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ

Εξειδικευμένα Ατομικά και Ομαδικά Προγράμματα Θεραπείας για Παιδιά και Ενηλίκους
Εκπαίδευση και Εποπτεία Θεραπευτών

Το Ρολόι που Μιλούσε

 

Αφήγηση μιας Θεραπευτικής Ιστορίας και Θεατρικό Παιχνίδι
για παιδιά 5-8 ετών με την κ. Ειρήνη Κουμπαρούλη*

 

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 –  Ώρες 18:00-20:00

Το ρολόι της πλατείας, ο ήρωας της ιστορίας, ανακαλύπτει την αξία της επικοινωνίας κάτι που κάνει τη διαφορετικότητα της ομιλίας του να δείχνει λιγότερο σημαντική. Το ρολόι, ύστερα από αρκετές περιπέτειες, τελικά αποδέχεται τον τραυλισμό του και αναγνωρίζει τις ιδιαίτερες αρετές και δυνάμεις που διαθέτει. Η κ.Ειρήνη Κουμπαρούλη αφηγείται και δραματοποιεί μαζί με τα παιδιά μια θεραπευτική ιστορία για τη διαφορετικότητα, τον τραυλισμό, τη δύναμη της αποδοχής. Με όχημα τη γλώσσα του θεάτρου και την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά αναγνωρίζουν, εκφράζουν και αναθεωρούν σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές που σχετίζονται με την επικοινωνία. Κατανοούν το σημαντικό, ενδυναμώνονται από την ουσία της επικοινωνιακής αλληλεπίδρασης, απελευθερώνονται και εκφράζουν το δικό τους ξεχωριστό πλούτο συναισθημάτων.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5-8 ετών,
όχι μόνο στα παιδιά που τραυλίζουν

 

Στο Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς,

Κηφισίας 321, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ.

Συμβολική Συμμετοχή 5 ευρώ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο «Πρωτοβουλία Προσώπων που Τραυλίζουν”

Δήλωση Συμμετοχής
ηλεκτρονικά εδώ
ή στο τηλέφωνο 210-6916094

Πληροφορίες, Αφίσα & Ενημερωτικό

Διοργάνωση

Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού
Μπενάκειο Παιδικό Κηφισιάς

* Η κ.Ειρήνη Κουμπαρούλη αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Πολυτεχνείου (2011) και από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Αρχιτεκτόνων (ΔΠΜΣ. Αρχιτεκτονική, Χώρος, Πολιτισμός) με βασική αναζήτηση την ένταξη του θεατρικού κώδικα στον σχεδιασμό, την ερμηνεία – εμπειρία του χώρου. Από 2011 μέχρι το 2013 σπούδασε θέατρο στη δραματική σχολή Αρχή της Νέλλης Καρρά (2013). Από το 2005 εργάζεται ως ηθοποιός – εμψυχώτρια, συστήνοντας πολλαπλά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Συνεργάζεται με την Ομάδα grasshopper youth της Σοφίας Βγενοπούλου δουλεύοντας με ομάδες εφήβων για το 5ο, 6ο, 7ο φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Εργάστηκε επίσης στη ΜΚΟ ΕΔΡΑ για συντονισμό ειδικών ομάδων δραματοθεραπείας και θεατρικού εργαστηρίου. Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση δουλεύοντας ως εμψυχώτρια με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Το Ρολόι που Μιλούσε» είναι  έργο της ψυχολόγου Νατάσας Καραγιαννάκη και της παιδαγωγού Στέλλας Κουφομανώλη. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια των εργασιών της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών. Το παραμύθι είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση http://www.logopedists.gr/logopedists/?p=1075

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …