Home / Υγεία / Παιδί / Τα παιδιά στο σπίτι σημαίνουν λιγότερο ύπνο για τις γυναίκες (αλλά όχι για τους άνδρες)
Τα παιδιά στο σπίτι σημαίνουν λιγότερο ύπνο για τις γυναίκες (αλλά όχι για τους άνδρες)

Τα παιδιά στο σπίτι σημαίνουν λιγότερο ύπνο για τις γυναίκες (αλλά όχι για τους άνδρες)

Όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, τότε οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο. Και όσα περισσότερα είναι τα παιδιά, τόσο μεγαλώνει η στέρηση του ύπνου για τις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. Όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τους άνδρες, που μάλλον συνεχίζουν να κοιμούνται του…καλού καιρού. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Κέλι Σάλιβαν του Νοτίου Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας στη Βοστώνη, ανέλυσαν στοιχεία για 5.805 άτομα, εκ των οποίων οι 2.908 ήσαν γυναίκες έως 45 ετών.
Για κάθε άνθρωπο, συσχετίσθηκαν οι ώρες του ύπνου του(κάτω από έξι θεωρήθηκαν ανεπαρκείς) με την οικογενειακή κατάστασή του και με άλλους παράγοντες, όπως φύλο, ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, βάρος, σωματική άσκηση, απασχόληση, ροχαλητό κ.α.
 Διαπιστώθηκε ότι ο κυριότερος παράγων που επηρεάζει το αν κανείς κοιμάται αρκετά, είναι το κατά πόσο έχει παιδιά. Κάθε παιδί αυξάνει την πιθανότητα ανεπαρκούς ύπνου κατά σχεδόν 50% – κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση των ανδρών. Το 48% των γυναικών έως 45 ετών που έχουν παιδιά, ανέφεραν ότι κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες, έναντι μεγαλύτερου ποσοστού 62% μεταξύ των γυναικών που δεν έχουν παιδιά.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …