Home / Ειδήσεις / Hμέρα «ανοικτών πυλών» του Ε.Κ.Π.Α.
Hμέρα «ανοικτών πυλών» του Ε.Κ.Π.Α.

Hμέρα «ανοικτών πυλών» του Ε.Κ.Π.Α.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από πρόταση της επ. καθηγήτριας της Νομικής Σχολής Αθηνάς Δημοπούλου και σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής για τον επετειακό εορτασμό των 180 χρόνων λειτουργίας του Ε.Κ.Π.Α., κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 εγκαινιάζεται και καθιερώνεται ετησίως μία ημέρα «ανοικτών πυλών» για την επίσκεψη μαθητών/τριών των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου στις Σχολές και Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος της δράσης αυτής είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης και ενημέρωσης ενδιαφερομένων να φοιτήσουν στο ΕΚΠΑ μαθητών/τριών, καθώς και η βέλτιστη οργάνωση της προσέλευσης Σχολείων σε συγκεκριμένη ημερομηνία, γνωστή εκ των προτέρων. 
  • Ως ημέρα “ανοικτών πυλών” ορίζεται η πρώτη Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε έτους. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 η σχετική ημέρα θα είναι η Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017.
  • Κατά την ημέρα αυτή μαθητές/τριες των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου θα μπορούν, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, να επισκέπτονται τις Σχολές ή τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Κατά την επίσκεψη οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν ενημερωτική παρουσίαση για τη Σχολή ή Τμήμα και θα δύνανται να συνομιλήσουν με Καθηγητές/τριες και διοικητικό προσωπικό σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών, τα προσφερόμενα μαθήματα και τις λοιπές δραστηριότητες της Σχολής ή Τμήματος.
  • Προτείνεται η δημιουργία ομάδων εθελοντών μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για την -εν συνεχεία-  συνομιλία και ξενάγηση των μαθητών στους χώρους της Σχολής ή Τμήματος, των βιβλιοθηκών και εργαστηρίων.
  • Για τη διευκόλυνση της προσέλευσης και κατανομής των μαθητών/τριών, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία της Σχολής ή Τμήματος, η προσέλευση δύναται να γίνεται ανά ημίωρο κατόπιν ραντεβού των Σχολείων, με δήλωση του συνολικού αριθμού ενδιαφερομένων μαθητών/τριών έως την τελευταία Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε έτους. 
  • Η δράση μπορεί να συνοδευθεί, κατά την κρίση των αρμοδίων κάθε Σχολής ή Τμήματος, από άλλες εκδηλώσεις (π.χ. εκπαιδευτικές δράσεις, εθελοντισμό, εκθέσεις).
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες για την υλοποίηση και καθιέρωση στη Σχολή/Τμήμα σας της ημέρας «ανοικτών πυλών», την έγκαιρη ανάρτηση σχετικής πληροφόρησης στην ιστοσελίδα της Σχολής/Τμήματός σας, περιλαμβανομένων στοιχείων (e-mail, τηλεφώνου και αρμοδίου διοικητικού υπαλλήλου) για την επικοινωνία των ενδιαφερομένων Σχολείων.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …