Home / Ειδήσεις / Εκδήλωση για την πρόληψη και προαγωγή υγείας στους Δήμους
Εκδήλωση για την πρόληψη και προαγωγή υγείας στους Δήμους

Εκδήλωση για την πρόληψη και προαγωγή υγείας στους Δήμους

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΥ εκδήλωση για την πρόληψη και προαγωγή υγείας στους Δήμους
Γ.Πατούλης: « Η διασφάλιση της προστασίας της υγείας των πολιτών είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα συνεχίσουμε το ίδιο οργανωμένα, συντονισμένα και αποτελεσματικά»
Στη σημαντική συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής πρόληψης της υγείας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ.Πατούλης.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo του 3ου forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας «Money Show» που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ και το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με επίκεντρο την υγεία, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας , παρουσίασε τους στόχους αλλά και τα οφέλη από τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, τα οποία λειτουργούν σε 75 Δήμους της χώρας.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώνει συστηματικά και οργανωμένα τους πολίτες σε θέματα πρόληψης υγείας, να παρακολουθεί στόχους βελτίωσης των γνώσεων και των συμπεριφορών του κοινωνικού συνόλου αλλά και να ανακοινώνει όλες τις νέες εξελίξεις και τα δεδομένα σε βασικές ασθένειες.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στη σημασία των προγραμμάτων πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας που εφαρμόζονται σε δημοτικά σχολεία, προληπτικής μαστογραφίας, πρόληψης οστεοπόρωσης, αλλά και εκπαίδευσης των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Με τη συνεργασία εμπνευσμένων Δημάρχων καταφέραμε να δρομολογήσουμε σημαντικές δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης υγείας ανέφερε και πρόσθεσε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τη διεύρυνση των ΚΕΠ Υγείας και σε άλλους δήμους της χώρας.
«Η πρόληψη και η προαγωγή υγείας στους Δήμους αποτελεί ένα θέμα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της έλλειψης πόρων  εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της απουσίας του κράτους από κρίσιμους τομείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του:
«Η διατήρηση της υγείας είναι στο χέρι μας. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμείνει υγιής πολίτης και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας.
Εμείς βάλαμε τα θεμέλια, δουλέψαμε σκληρά και έτσι θα συνεχίσουμε γιατί ο στόχος μας είναι: να έχουμε υγιείς συμπολίτες».
Στους εξειδικευμένους στόχους του προγράμματος αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Σ. Παπασπυρόπουλος, ενώ Δήμαρχοι και  Αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων που συμμετέχουν σε προγράμματα υγείας και πρόληψης, αναφέρθηκαν στα ΚΕΠ Υγείας και τις δράσεις τους ως καλές πρακτικές για την τοπική αυτοδιοίκηση.
 
Ειδικότερα κατά την εκδήλωση κατέθεσαν τις εμπειρίες τους ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γ. Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μ. Καρπέτας, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, ο εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου Γ. Μπεκιάρης, η Διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Κ. Πλεξίδα, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: ο κ. Κουσκούκης Καθ. Παντείου, η κα. Σταυράκη-Πατούλη Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ & Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Γιατζίδης Ιατρός, η κα. Μαυροειδή Ιατρός, ο κ. Χαραλαμπόπουλος Αντιδήμαρχος Ιλίου, ο κ. Μπουζάκης Ιατρός, ο κ. Αθανασόπουλος Καθ. Παν/μίου, ο κ. Σιδηράς Ιατρός Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Κοσμίδης Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Αμαρουσίου, ο κ. Τσακαλάκος Ιατρός, ο κ. ΜάιναςΠεριφερειακός Σύμβουλος Κυκλάδων, ο κ. Γεωργούντζος Αντι/δρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Σικιαριδείου, η κα. Βλάχου-Σταματάκη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου, ο κ. Λυμπέρης από το Δ. Ήλιδας, η κα. Νάπα Ιατρός, η κα. Αγγελακοπούλου Αντ/ρχος Πύργου, η κα. Ζάγκα Μέλος Ισότητας ΚΕΔΕ & Δημ. Σύμβουλος Φαλήρου, η κα. Κανάρη Δ/ντρια 8ου Δ.Σ. Αμαρουσίου, η κα. Παπαβασιλείου Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Δάφνης, η κα. Καμπόλη από το ΚΕΠ Υγείας Ασπροπύργου,  ο Καθηγητής κ. Καραγιάννης, ο κ. Καρακατσάνης Εκπρόσωπος Πολιτισμού Καλλιθέας, Πειραιώς & Νήσων, ο κ. Παυλόπουλος Υπεύθυνος Δημ. Ιατρείων Καλλιθέας, ο κ. Κουκούλης Ιατρός, η κα. Καναβάκη Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς πρ. Δήμαρχος Βύρωνα, ο κ. Δραγούμης Δημ. Σύμβουλος Αθηναίων, η κα. Βομπιράκη Εντεταλμένη Δ.Σ. Ιλίου, ο κ. Πελεκάνος Υπεύθυνος Οικονομικής Μεταναστευτικής, ο κ. Κόκορας Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Σικιαριδείου, ο κ. Χούπης Γενικός Γραμματέας Ασπροπύργου, η κα. Αναγνωστάκη από το ΠΕΔΥ Περιστερίου, ο κ. Κοτρίδης Εκπρόσωπος ΙΟΑΣ, η κα. Σαμαρά Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας Αιγάλεω, η κα. Καρατσάμη Ιατρός, ο κ. Χρονάς Ιατρός, η κα. Χαλιώτη Αντ/ρχος Αμαρουσίου, ο κ. Θεοχάρης Πρόεδρος Δ.Σ. Αμαρουσίου, η κα. Λιούτα Πρόεδρος ΘΕΛΩ, ο κ. Γιαννάκης Δημ. Σύμβουλος Ηλιούπολης, ο κ. Κόνιαρης Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου, ο κ. Χαλιώτης Πρόεδρος Συλλόγου ΠΑΡΘΕΝΩΝ, η κα.Ζινέλη Εντεταλμένη Σύμβουλος Υγείας Παλλήνης, ο κ. Κούλης Δημ. Σύμβουλος Γορτυνίας, ο κ. Χιωτάκης Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς & Μέλος της ΚΕΔΕ, ο κ. Κουμπάκης Ιατρός, η κα. Ευαγγελοπούλου Ιατρός, ο κ. Ιωαννίδης Δημ. Σύμβουλος Βριλησσίων, η κα. Τζαβέλλα Ιατρός, ο κ. Ζούπης Δημ. Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο κ. Νικολαράκος Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, η κα. Λέκκα Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Αμαρουσίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα.
Χαιρετισμό απηύθυνε κατά την εκδήλωση και ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θ. Ρόζενμπεργκ καθώς παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής κ. Π. Ευσταθίου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρείας κ. Σ.Φούσας.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …