Home / Ειδήσεις / Ασύλληπτη… υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού καταστρατηγεί τον νόμο και τινάζει στον αέρα την γενική ανατιμολόγηση των φαρμάκων!
Ασύλληπτη... υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού καταστρατηγεί τον νόμο και τινάζει στον αέρα την γενική ανατιμολόγηση των φαρμάκων!

Ασύλληπτη… υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού καταστρατηγεί τον νόμο και τινάζει στον αέρα την γενική ανατιμολόγηση των φαρμάκων!

Μία ασύλληπτης… “λογικής” υπουργική απόφαση περί των οικειοθελών και… παρατύπων μειώσεων των τιμών σε 184 γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα εξέδωσε μόλις πριν από λίγο, το απόγευμα της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, υπουργική απόφαση η οποία ορίζει ότι οι μειώσεις των τιμών στα 184 γενόσημα φαρμακευτικά σκευάσματα ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ έως τις 25 Ιανουαρίου 2017, αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι ίδιες μειώσεις θα ληφθούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου… υπόψη, δηλαδή οι μειώσεις τιμών ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ, από την επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας στη διαδικασία της γενικής ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων!
Πρόκειται για μία ασύλληπτη υπουργική απόφαση, η οποία καταστρατηγεί και την θεωρητική λογική και την λογική της καθημερινής πράξης στην φαρμακευτική αγορά, αλλά και τον ίδιο τον νόμο!
Ιδού, λοιπόν, τι αναφέρει η υπουργική απόφαση του Ανδρέα Ξανθού:

 

“Το παρόν Δελτίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία της ανατιμολόγησης φαρμάκων , που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το παρόν Δελτίο ισχύει: Για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές εντός των οποίων λειτουργεί φαρμακείο, από 23-12-2016 Για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς, από 10-1-2017 και Για τα φαρμακεία από 25-1-2017″…

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …