Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Καταγραφή φιλοξενούμενων πληθυσμών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης
Καταγραφή φιλοξενούμενων πληθυσμών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Καταγραφή φιλοξενούμενων πληθυσμών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης

Καταγραφή φιλοξενούμενων πληθυσμών στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης (Softex) για την ένταξή τους στο πρόγραμμα διάθεσης προπληρωμένων καρτών cash transfer.  
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το στάδιο καταγραφής του πληθυσμού στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης (Softex).
Η καταγραφή αφορούσε το πρόγραμμα Cash Transfer που έχει αναλάβει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και αφορά τη διανομή προπληρωμένων καρτών. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελέχη και αντιπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και εθελοντές Σαμαρείτες από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης.
Συνολικά 22 εθελοντές Σαμαρείτες συμμετείχαν τις δύο ημέρες, οι οποίοι απασχολήθηκαν στην ενημέρωση του πληθυσμού, τον έλεγχο των εγγράφων, την καταγραφή του πληθυσμού με τη χρήση της εφαρμογής ODK (Open DataKit) και την επιτήρηση του χώρου καταγραφής.  Η διαδικασία της καταγραφής πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και τις δύο ημέρες όπου καταγράφηκε το σύνολο του πληθυσμού σε αυτό το Κέντρο Μετεγκατάστασης.
Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ήταν άψογη και τονίστηκε η απόλυτη ικανοποίηση για την επιτυχία αυτής της διαδικασίας.
Με αυτές τις κοινές δράσεις αναδεικνύεται η μοναδική σημασία του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, ενός συμβόλου αλτρουιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …