Home / Ειδήσεις / Ομιλία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. σε Ημερίδα του Ινστιτούτου “Κωνσταντίνος Καραμανλής” με θέμα τον Εθελοντισμό
Ομιλία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. σε Ημερίδα του Ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με θέμα τον Εθελοντισμό

Ομιλία του Προέδρου Ε.Ε.Σ. σε Ημερίδα του Ινστιτούτου “Κωνσταντίνος Καραμανλής” με θέμα τον Εθελοντισμό

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, μίλησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός.
Η Ημερίδα με θέμα “Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία” πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό αναλύοντας τις θέσεις του για τον Εθελοντισμό.
Με συντονίστρια την Αναπλ. Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Ημερίδα επιχείρησε να αναδείξει την εθελοντική πράξη ως οργανικό στοιχείο του ενεργού πολίτη, αλλά και ως βασική λειτουργία μιας σύγχρονης δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόσκληση, εξέφρασε τη βαθιά του πεποίθηση και αισιοδοξία ότι εκδηλώσεις, όπως αυτή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, “συμβάλλουν καθοριστικά στην εξέλιξη και προαγωγή του εθελοντικού κινήματος, στην άνθιση του εθελοντικού οράματος στην πιο γόνιμη και ευδόκιμη εκδοχή του”.
Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του στο Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, “το μεγαλύτερο και διαχρονικότερο εθελοντικό κίνημα στον κόσμο”, το οποίο στη βάση των 7 Θεμελιωδών Αρχών του ανταποκρίνεται επάξια στις προκλήσεις και τις δυσκολίες κάθε εποχής. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. εστίασε, όπως ήταν φυσικό, στη δράση των εθελοντών και εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, “το θεμέλιο λίθο κάθε ανθρωπιστικής δράσης και παρέμβασης του Οργανισμού προς όφελος της κοινωνίας”, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι δομές εκείνες που θα επιτρέψουν στους εθελοντές να επιτελέσουν το εθελοντικό τους έργο με ήθος, ακεραιότητα, αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία.
Ως προς το πολυποίκιλο και πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. υπογράμμισε “τη διαχρονική παρουσία του Ε.Ε.Σ., εδώ και 140 χρόνια, σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας”, ενώ στη συνέχεια μίλησε τόσο για τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην αντιμετώπιση των συνεπειών της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης, όσο και για τις δράσεις του Οργανισμού μέσω των οποίων ωφελούνται και υποστηρίζονται ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
Βασικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν επίσης ο Philippe Leclerc, Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» και ο Εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο οποίος και διευθύνει το Γραφείο Μεταναστών και Προσφύγων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ τέλος τις επιμέρους διαστάσεις του εθελοντισμού έθεσαν με τις ομιλίες τους η πρ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα και ο Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …