Παρόλα τα αρνητικά με τα οποία έχουμε συνδέσει το αλκοόλ, η κατανάλωσή του όπως π.χ. πίνοντας ένα ποτήρι ουίσκι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ευεργετική για τον οργανισμό – εφόσον βέβαια το πίνουμε με μέτρο (μία δόση την ημέρα για τις γυναίκες και έως δύο δόσεις για τους άντρες).

Αν, δε, το ουίσκι είναι το αγαπημένο σας ποτό, η ανάγνωση των παρακάτω στοιχείων θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρουσα.

Δεν ανεβάζει απότομα το σάκχαρο στο αίμα
Το ουίσκι είναι ένα αλκοολούχο ποτό που δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει πως η μέτρια κατανάλωσή του είναι ιδανική εάν έχετε διαβήτη ή εάν προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση των υδατανθράκων στη διατροφή σας.

Το ουίσκι βελτιώνει την πέψη
Ταλαιπωρείστε από καούρες και δυσπεψία μετά το φαγητό; Πιείτε ένα ποτηράκι ουίσκι! Το αλκοολικό του περιεχόμενο βοηθά τη διάσπαση των τροφών, διευκολύνοντας έτσι τη δουλειά για το στομάχι σας.

Σας βοηθάει να χάσετε βάρος 
Συγκριτικά με άλλα αλκοολούχα ποτά, το ουίσκι περιέχει λίγες θερμίδες. Καταστέλλει επίσης την όρεξη – αρκεί να μην το συνδυάσετε με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς. Τα στικς καρότου και αγγουριού είναι ιδανικό συνοδευτικό για να μην αυξήσετε τις θερμίδες της βραδιάς σας.

Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
Το ουίσκι περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ωφέλιμα στον εγκέφαλο προστατεύοντας τους νευρώνες από τις φθορές που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Με τον ίδιο τρόπο, το ουίσκι βελτιώνει και τη λειτουργία της μνήμης, ενώ μελέτες έχουν δείξει πως η με μέτρο κατανάλωσή του μπορεί να συμβάλει στη μείωση των πιθανοτήτων για άνοια.

Το ουίσκι αγαπά την καρδιά σας
Εδώ πάλι παίζουν ρόλο τα αντιοξειδωτικά που περιέχει τα οποία καταπολεμούν την αθηρωματική πλάκα μέσα στις αρτηρίες και την εναπόθεση χοληστερόλης. Με παρόμοιο τρόπο, βοηθώντας την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου μέσα από τις καθαρές αρτηρίες και φλέβες, η μέτρια κατανάλωση ουίσκι συμβάλει και στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.