Home / Υγεία / Συστάσεις για την ψηφιακή μαστογραφία
Συστάσεις για την ψηφιακή μαστογραφία

Συστάσεις για την ψηφιακή μαστογραφία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ,    σε ότι αφορά το θέμα της Ψηφιακής Μαστογραφίας, έχει να δηλώσει τα εξής :
 
1. Η Ψηφιακή Μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών ηλικίας 40 – 50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να  καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας.
2. Επίσης, να παρέχεται δωρεάν σε γυναίκες, όταν πρέπει να γίνει για καλύτερη διαγνωστική διερεύνηση υπάρχοντος προβλήματος.
 
Σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η Ψηφιακή Μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Ως εκ τούτου, η ασφαλιστική κάλυψή της αποτελεί σπατάλη των ήδη περιορισμένων οικονομικών πόρων των ασφαλιστικών ταμείων.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Μελάνωμα, ο χειρότερος καρκίνος του δέρματος. Ποιοι κινδυνεύουν; Πώς γίνεται αντιληπτό;

Μελάνωμα, ο χειρότερος καρκίνος του δέρματος. Ποιοι κινδυνεύουν; Πώς γίνεται αντιληπτό;

του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr Το μελάνωμα, ή κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων, αποτελεί την τρίτη συχνότερη …