Home / Ειδήσεις / Όλα λειτουργούν άψογα κατά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη
Όλα λειτουργούν άψογα κατά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη

Όλα λειτουργούν άψογα κατά τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζεται η κατάσταση όσον αφορά τις πληρωμές του οργανισμού όπου φαίνεται να έχει πληρωθεί στους παρόχους ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος και έχει αρχίσει να πληρώνεται και ο Μάρτιος.

Επίσης έχουν υποβληθεί ελάχιστες ενστάσεις για τις περικοπές, μετά από τους ελέγχους εκκαθάρισης, αφού από τις 12000 υποβολές έγιναν 283 ενστάσεις για τον Ιανουάριο, 251 τον Φεβρουάριο και γενικά ο αριθμός των ενστάσεων μειώνεται μήνα με τον μήνα. Αυτό σημαίνει κατά τον ΕΟΠΥΥ ότι υπάρχει εμπιστοσύνη των παρόχων στην νέα διαδικασία.

Επίσης γνωστοποιείται ότι η έναρξη των ενταλματοποιήσεων και πληρωμών για το μήνα Απρίλιο, αναμένεται έως τις 22 Αυγούστου. Ταυτόχρονα βελτιώνεται περαιτέρω η λειτουργικότητα της διαδικασίας με εφαρμογή αυτοματοποιημένων διαδικασιών ακόμη και για τις μεμονωμένες, δύσκολα προβλέψιμες καταστάσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Σωτ. Μπερσίμης επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το Κέντρο Διαλογής Υποβληθεισών Δαπανών. Μετά την επίσκεψη του ο κος Μπερσίμης δήλωσε: “Η λειτουργική ικανότητα του Κέντρου Διαλογής είναι επαρκής και μπορεί να εξυπηρετήσει τις περίπου 12.000 υποβολές που αποστέλλονται μηνιαία, από τους παρόχους μας. Παρακολουθούμε διαρκώς τη διαδικασία, παρεμβαίνουμε όταν χρειάζεται και διασφαλίζουμε την επιτυχή υλοποίηση αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση του Οργανισμού βρίσκεται σε συνεργασία με τους παρόχους για τυχόν προτάσεις βελτίωσης της διαδικασίας, με άξονα την προστασία του δημόσιου χρήματος και συμφέροντος καθώς και των πολιτών”.

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

ΕΟΠΥΥ: Νέες e-υπηρεσίες για αιτήματα, για Ηλεκτρονική Προέγκριση φαρμάκων

Νέες e- υπηρεσίες θέτει στη διάθεση του πολίτη από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, ο …