Home / Υγεία / Φοράτε κόκκινο μπλουζάκι;
Φοράτε κόκκινο μπλουζάκι;

Φοράτε κόκκινο μπλουζάκι;

Η συγκεκριμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην επιστημονική επιθεώρηση Biology Letters βασίστηκε στις αντιδράσεις αντρών και γυναικών σε φωτογραφίες αντρών με ρούχα διαφορετικών χρωμάτων.

“Οι άντρες που φορούσαν κόκκινα βαθμολογήθηκαν ως πιο επιθετικοί και πιο κυριαρχικοί, ενώ πιο συχνά οι συμμετέχοντες τους κατέτασσαν στην κατηγορία <θυμωμένοι> σε αντίθεση με εκείνους που φορούσαν μπλε ή γκρι” δήλωσαν οι ερευνητές από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham.

Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως από τους 100 άντρες και γυναίκες που ζητήθηκε να σχολιάσουν τους άντρες με τα κόκκινα ρούχα, μόνο οι άντρες θεατές της μελέτης είδαν το χαρακτηριστικό της κυριαρχίας. Το γκρι και το μπλε, από την άλλη πλευρά, δεν μετέφερε συναισθήματα επιθετικότητας ή αυθεντίας, ούτε στους άντρες ούτε στις γυναίκες της μελέτης. “Αυτό μπορεί να σημαίνει πως το κόκκινο χρώμα μπορεί να είναι ένα στοιχείο που χρησιμοποιείται για να προβλέψει την τάση για κυριαρχία και επιθετικότητα στους άντρες”, κατέληξε η μελέτη.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει πως η επιλογή ενός κόκκινου ρούχου μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ενός παίκτη να κερδίσει σε έναν αθλητικό αγώνα ενώ αποτελεί σημάδι κυριαρχίας στα άλλα είδη.

Η νέα όμως έρευνα δείχνει συσχετισμούς ανάμεσα στο χρώμα των ρούχων και πώς αντιλαμβάνονται οι γύρω τον άνθρωπο, με το κόκκινο να πυροδοτεί όπως φαίνεται συγκεκριμένους διανοητικούς συνειρμούς.

 

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

Η επιστήμη συμβουλεύει τον άντρα να εκσπερματίζει 21 φορές τον μήνα!

Η επιστήμη συμβουλεύει τον άντρα να εκσπερματίζει 21 φορές τον μήνα!

Ο καρκίνος του προστάτη θερίζει τους άντρες του πλανήτη, έχοντας σκαρφαλώσει τα τελευταία χρόνια στις …