Home / Ειδήσεις / 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC)
65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC)

65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC)

Ανάληψη πρωτοβουλιών από ΕΚΕ και Ομογένεια για το προσφυγικό και την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα
Στο 65ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC), το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά καρδιολογικά συνέδρια παγκοσμίως, συμμετείχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο διάστημα 2-4 Απριλίου 2016 στο Chicago των Ηνωμένων Πολιτειών.
Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρία της Ελληνικής με την Ρώσικη Καρδιολογική Εταιρεία και το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας, στην οποία είχε προεδρία ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της ΕΚΕ, ενώ στην ίδια συνεδρία ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης πραγματοποίησε παρουσίαση με τίτλο: “Renal Denervation: Where Do We Stand and How to Move Forward”. Εκτός του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΕΚΕ, το συνέδριο παρακολούθησαν ο τέως πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας κ. Κανακάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Μάτσακας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου σημαντικά ήταν τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με Καρδιολόγους ελληνικής καταγωγής. Μάλιστα υπήρξε συμφωνία ώστε να συμβάλλει πολύπλευρα η Ομογένεια -με συντονιστή την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία- και να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες για υποστήριξη της Πολιτείας και φορέων που έχουν επιφορτιστεί με το καυτό θέμα του προσφυγικού.
Οι ομογενείς επιστήμονες Καρδιολόγοι εξέφρασαν απερίφραστα τη βούλησή τους να βοηθήσουν τόσο τους Έλληνες όσο και τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.
Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησαν την παρέμβαση και τον συντονισμό από την ΕΚΕ, ώστε να μεριμνήσει για τον τρόπο διοχέτευσης της βοήθειας που θα προκύψει από την Ομογένεια.
Η ισότιμη παρουσία της ΕΚΕ σε όλα τα διεθνή καρδιολογικά συνέδρια και η ενεργή συμμετοχή της στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην Καρδιολογία καταδεικνύουν ότι -παρά τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο- η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία δραστηριοποιείται μεθοδικά και συγκροτημένα για την ανάπτυξη της επιστήμης και την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

 

 

 

 

 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …