Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Το σεξ βελτιώνει τη νοημοσύνη
Το σεξ βελτιώνει τη νοημοσύνη

Το σεξ βελτιώνει τη νοημοσύνη

Την επόμενη φορά που το έτερον σας ήμισυ αρνηθεί να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί σας γιατί απλά δεν έχει διάθεση, δοκιμάστε να του αλλάξετε γνώμη λέγοντάς του ότι, η ερωτική πράξη μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να καλυτερεύσει τη νοημοσύνη!

Αν και μπορεί κανείς να το εκλάβει σαν ένα έξυπνο τέχνασμα για να κάνει πιο συχνά σεξ, οι ψυχολόγοι λένε ότι, η ερωτική πράξη μπορεί να ενισχύσει την ευφυΐα! Αυτή η άποψη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που δείχνουν πως, ο έρωτας όχι μόνο βοηθάς τη μείωση των επιπέδων του άγχους, αλλά καίει και θερμίδες.

Η τελευταία από τις μελέτες, διαπίστωσε ότι η ερωτική πράξη αυξάνει σημαντικά τη δημιουργία νευρώνων που βρίσκονται μέσα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, περιοχή υπεύθυνη για το σχηματισμό της μακροπρόθεσμης μνήμης. Αντιθέτως, η παύση του σεξ, παρατηρήθηκε ότι οδηγεί σε πτώση της νοημοσύνης, όπως λένε οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

“Ανακαλύψαμε ότι, ακόμα και όταν υπήρξε παραγωγή νέων νευρώνων, οι γνωστικές ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος, μειώθηκαν στα δείγματα που για μεγάλες χρονικές περιόδους έπαψαν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα”, σημείωσαν οι επιστήμονες.

Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα πλημμυρίζει τα κύτταρα του εγκεφάλου με οξυγόνο, με τους νευρώνες –που είναι ένας εξειδικευμένος κυτταρικός κατά κάποιο τρόπο τύπος, ο οποίος συνθέτει βασικά δομικά στοιχεία του νευρικού συστήματος- να πολλαπλασιάζονται.

Περαιτέρω στοιχεία που υποστηρίζουν την ανακάλυψη της παραπάνω επιστημονικής ομάδας, προέρχονται από μια μελέτη του Πανεπιστημίου Konkuk της Νότιας Κορέας, όπου διαπιστώθηκε και εκεί πως το σεξ αυξάνει τις διανοητικές λειτουργίες.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ρυθμίζει την δημιουργία νευρώνων στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, γεγονός που δρα ενάντια στις επιζήμιες λειτουργίες που προκαλούνται από ακραία πίεση.

Τα πιο παλιά ζευγάρια, που είναι περισσότερο σεξουαλικά ενεργά, έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας, δεδομένο που οφείλεται στη μεταβολή μιας σειράς περίπλοκων λόγων, αναφέρθηκε σε μια έκθεση στο περιοδικό Glamour.

Διαβάστε επίσης

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Τροφές που μπορεί να σκοτώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Ένας από τους τομείς που μπορεί να επηρεαστούν από τις διατροφικές μας συνήθειες είναι και …