Home / Υγεία / Γυναικολογία / Συνδέεται η κακή ψυχολογία με τον καρκίνο του μαστού;
Συνδέεται η κακή ψυχολογία με τον καρκίνο του μαστού;

Συνδέεται η κακή ψυχολογία με τον καρκίνο του μαστού;

Η παρατεταμένη κακή ψυχολογική κατάσταση μιας γυναίκας από ένα σύνολο επιβαρυντικών στρεσογόνων αιτίων, “υποθάλπει” την εμφάνιση καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει και η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, υπάρχουν φόβοι για  πιθανή αύξηση της συχνότητας του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα εξ αιτίας της παρατεταμένης ψυχολογικής φόρτισης που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες στην πατρίδα μας, βασιζόμενη στην αποδεκτή διεθνώς άποψη ότι η παρατεταμένη ψυχική ένταση στη  γυναίκα ευοδώνει την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.

Τα δεδομένα δείχνουν πως υπάρχει σύνδεση της ψυχολογικής φόρτισης με την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού. Παράγοντες οι οποίοι ενοχοποιούνται  ότι η παρατεταμένη τους επίδραση προκαλεί ψυχική ένταση   είναι η κακή συμπεριφορά συζύγου ή άλλων μελών της οικογενείας, απροσδόκητη αλλαγή στον τρόπο ζωής, παιδιά με προβλήματα υγείας, θάνατος αγαπημένου προσώπου, οικονομικά προβλήματα, καθώς και ελλιπής ή ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή.

Οι ειδικοί επιμένουν πως είναι επιβεβλημένος ο τακτικός προληπτικός έλεγχος των μαστών με μαστογραφία, ειδικά εάν υπάρχουν στρεσογόνοι παράγοντες.

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

«Πόσο κάνει» μια ανθρώπινη ζωή; Κόστος - όφελος στην ιατρική περίθαλψη

«Πόσο κάνει» μια ανθρώπινη ζωή; Κόστος – όφελος στην ιατρική περίθαλψη

Αν και συνηθίζουμε να λέμε πως η ανθρώπινη ζωή έχει ανεκτίμητη αξία, φαίνεται πως τελικά, …