Home / Διατροφή / Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Απολαύστε χωρίς τύψεις!
Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Απολαύστε χωρίς τύψεις!

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Απολαύστε χωρίς τύψεις!

Το “μυστικό” για να απολαύσουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα (και δίπλες, και κορμό, και τσουρέκι, και όλα τα γιορτινά γλυκίσματα) είναι το μέτρο. Και αν υιοθετήσετε τις παρακάτω συμβουλές, δεν πρόκειται να επιβαρύνουν ούτε την υγεία σας ούτε τη ζυγαριά σας.

Να τα απολαύσουμε, αλλά με μέτρο

Καλό είναι να απολαύσουμε τα παραδοσιακά γλυκά με μέτρο, τις μέρες των γιορτών και μόνο, και να αρκεστούμε σε ένα δυο κομμάτια τη μέρα.

Αντικαθιστούμε το απογευματινό σνακ με ένα μέτριο μελομακάρονο ή κουραμπιέ το απόγευμα ή τα τρώμε το πρωί μαζί με τον καφέ μας.

Αποφεύγουμε τις παραλλαγές των μελομακάρονων π.χ. με σοκολάτα ή γεμιστά, γιατί αυξάνονται πολύ οι θερμίδες τους και προτιμάμε τα παραδοσιακά.

Θυμηθείτε πως όσο πιο απλό είναι το κάθε γλυκό που καταναλώνουμε τόσο ευκολότερο είναι να “καεί” και να αφομοιωθούν τα θρεπτικά του συστατικά από τον οργανισμό μας.

Οι “μπουκίτσες” είναι πιο καλή επιλογή γιατί με ένα ή δύο μικρά κομμάτια έχει ικανοποιηθεί η επιθυμία για γλυκό και συνήθως αυτά αντιστοιχούν σε πιο μικρή ποσότητα από ένα μεγάλο κομμάτι – ειδικά εάν είναι σπιτικό που τα κάνουμε πάντα πιο πλούσια.

Μπορεί από θερμιδική αξία τα δυο γλυκά να είναι ισόποσα αλλά τα μελομακάρονα είναι πιο υγιεινά αφού δεν περιέχουν βούτυρο και άρα χοληστερίνη.

Διαβάστε επίσης

Οι θερμίδες και τα λιπαρά για μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Οι θερμίδες και τα λιπαρά για μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ήδη οι κουραμπιέδες και τα …