Home / Ομορφιά / Αντιγήρανση / Το κλειδί της αντιγήρανσης
Το κλειδί της αντιγήρανσης

Το κλειδί της αντιγήρανσης

Αν σας λείπει ύπνος και… σας περισσεύει κούραση και άγχος, οι ειδικοί έρχονται να δώσουν λύσεις εκμεταλλευόμενοι όλες τις εξελίξεις και γνώσεις στην κυτταρολογία, το DNA και τη διαδικασία της γήρανσης.

Ένας βασικός παράγοντας αντιγήρανσης είναι η ενίσχυση της φυσικής διαδικασίας αποτοξίνωσης των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας που εξασφαλίζει την ταχύτερη ανανέωσή τους,  δρώντας σε επίπεδο μιτοχονδρίου του DNA.

Η φυσική διαδικασία της ανανέωσης των κυττάρων
Κάθε λειτουργία του οργανισμού μας παράγει με απόβλητα, τα οποία πρέπει να αποβάλλονται με τους φυσικούς τρόπους που έχει ο οργανισμός ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η συνολική ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

Δυστυχώς, το μολυσμένο περιβάλλον, το άγχος και ο σύγχρονος τρόπος ζωής “φορτώνουν” τον οργανισμό με επιπλέον τοξίνες και βαρέα μέταλλα, καθώς και κατεστραμμένα τμήματα κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι η στιγμή κατά την οποία γίνεται η επιδιόρθωση και η αναγέννηση των κυττάρων της επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αυτή είναι η αποβολή από τα κύτταρα των αποβλήτων και των τοξινών που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό το ξέρατε; Η Χρονοβιολογία, ή η μελέτη των βιολογικών ρυθμών, δείχνει σαφώς ότι η αποτοξίνωση των κυττάρων πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του ύπνου, ακολουθούμενη 4 ώρες αργότερα από μία φάση ανανέωσης των κυττάρων.
Ένα από τα βασικά συστήματα αποτοξίνωσης του δέρματος είναι η αυτόλυση, ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα που αποβάλλει όλες τις πρωτεΐνες και τα τμήματα των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβη. Με το πέρασμα του χρόνου, το σύστημα αυτό δυσκολεύεται να λειτουργήσει τόσο αποτελεσματικά και επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Η δύναμη της φύσης 
Ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά το παίρνουμε από τη φύση και είναι η Ακακία Κωνσταντινούπολης. Το εκχύλισμα του φλοιού αυτού του δέντρου έχει τη δύναμη να ενισχύει την αποτοξίνωση των τμημάτων των μιτοχόνδριων περιορίζοντας τις οξειδωμένες μιτοχονδριακές πρωτεΐνες. Δεν είναι όμως το μοναδικό φυσικό “φάρμακο” κατά της γήρανσης: η Πασιφλόρα, η άνχουσα  και η παπαρούνα είναι επίσης φυτά που δρουν συνεργατικά ώστε  να επανορθώσουν το φθαρμένο DNA και να βοηθήσουν στην επαναφόρτιση των κυττάρων της επιδερμίδας με ενέργεια.

Νικήστε τη γήρανση και την κουρασμένη όψη

•    Κοιμηθείτε! Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ ώστε να γίνεται η φυσική ανάπλαση και αποτοξίνωση των κυττάρων του δέρματος.
•    Επιλέγετε προϊόντα φροντίδας με βάση της ανάγκες της επιδερμίδας σας, με επιστημονικά μελετημένη σύνθεση που μπορεί να προσφέρει αυτά που υπόσχεται.
•    Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, χειμώνα καλοκαίρι, ακόμη κι αν έξω βρέχει και έχει συννεφιά!

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

 

Διαβάστε επίσης

Έτσι θα πρέπει να ασκείστε μετά τα 40

Έτσι θα πρέπει να ασκείστε μετά τα 40

Δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από το χρόνο και τις αλλαγές που προξενεί στο σώμα …