Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είναι η διατροφική συμβουλή που όλοι γνωρίζουμε πως οδηγεί σε καλύτερη υγεία και λιγότερα κιλά. Αλλά ακόμα κι αν είσαι τρελός για τις σαλάτες, το γεγονός είναι ότι με το πλύσιμο, το ξεφλούδισμα, και τη γενικότερη  προετοιμασία, χρειάζεται αρκετός χρόνος και αρκετοί άνθρωποι, απλώς βαριούνται να μπουν στην όλη διαδικασία.

Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει μία λίστα, με επτά, σούπερ-υγιεινά φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζεται να ξεφλουδίζετε.

Πατάτες

Παραδοσιακά, ο πουρές πατάτας, η πατατοσαλάτα, και ακόμη και η βραστή ή η ψητή πατάτα ξεφλουδίζεται πριν το μαγείρεμα. Κακή ιδέα. Είκοσι τοις εκατό των θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμινών Β και ιχνοστοιχεία, βρίσκονται στο δέρμα. Εκεί βρίσκονται και οι περισσότερες φυτικές ίνες. Απλά φροντίστε να τρίψετε καλά την φλούδα, να σιγουρευτείτε ότι την έχετε καθαρίσει καλά.

Μελιτζάνες

Το δέρμα τους παχουλό, σαρκωμένο, περιέχει ένα θρεπτικό συστατικό, που ονομάζεται nasunin, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην αποτροπή κάποιων βλαβών στα κύτταρα που προκαλούνται από τη γήρανση ή τις ασθένειες.

Γλυκοπατάτες

Το δέρμα τους, κρύβει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά τους.  Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο, και β-καροτένιο.

Αγγούρια

Μπορεί να είναι λίγο τραχιά, αλλά η σκούρα πράσινη φλούδα του αγγουριού είναι φορτωμένη με αντιοξειδωτικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό και φυτικές ίνες, που αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα και  μας κρατούν υγιείς, τονίζουν οι διατροφολόγοι.

Καρότα

Εφ “ όσον τα πλένετε καλά και με προσοχή, δεν χρειάζεται να τα ξεφλουδίσετε, παρά το γεγονός ότι καλλιεργούνται μέσα στο χώμα.  «Όλα τα αντιοξειδωτικά συγκεντρώνονται μέσα ή ακριβώς κάτω από την φλούδα και είναι κρίμα να τα χάνουμε».

Παστινάκη

Συχνά αποκαλείται και λευκό καρότο. Οι παστινάκες είναι λιγότερο γλυκές, με μια γεύση από μπαχαρικό του χειμώνα. Αλλά όπως και τα πορτοκαλή ξαδέλφια τους, περιέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά ακριβώς κάτω από την φλούδα τους. Οπότε είναι καλύτερα να μην το ξεφλουδίζετε, ειδικά αν είστε χορτοφάγοι.

Μήλα

Πολλοί άνθρωποι καθαρίζετε την φλούδα των μήλων, διότι μπορεί να είναι δύσκολο στην χώνευση για αρκετούς. Όμως, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι πιο πλούσια σε φυτικές ίνες, που σας γεμίζει και βοηθά στην πέψη. «Η φλούδα των μήλων είναι πλούσια σε κουερσετίνη, βιταμίνη C, και τριτερπενοειδή, που είναι από τους καλύτερους μαχητές ενάντια στον καρκίνο.